studieboek
Leidraad hoe de wijnmaker tot een geslaagde mousserende wijn komt, gebaseerd op de wetenschap uit de Champagne. Na de geheel herziene uitgave, die steunt op de theorie om van daaruit nog meer gedetailleerde praktische handelingen met duiding te kunnen onderbouwen, volgt nu een verder uitgewerkte editie.
Het perfecte boek, bruisend aan informatie, voor elkeen die de kneepjes van het vak wenst te kennen. U vermijdt de rist aan valkuilen die op het pad van de vinificatie verspreid liggen. Elke wijnmaker, van gepassioneerde hobbyist tot professional, heeft er absoluut baat bij dit boek te lezen.
Daarnaast schept dit werk een totaalbeeld over hoe de Belgische en Nederlandse wijnbouwer zijn mousserende wijn maakt volgens de ‘méthode traditionnelle’, dit gerealiseerd op basis van een enquête onder de (semi)professionele wijnbouwers uit de Lage Landen.
Voor elke docent, sommelier en wijnfanaat het ideaal boek om zijn kennis bij te spijkeren over ons mousserend product en wijnlandschap. De wijnkenners Gido Van Imschoot, Peter Doomen, Marc Roovers en Mariëlla Beukers geven tussen de hoofdstukken door elk hun reflectie over de wijnbouw der Lage Landen.
Koen Podevijn deelt als wijnbouwer zijn kennis en praktijkervaring. Sinds enkele jaren doceert hij over het maken van mousserende wijn. Zijn website vindt u op www.domeinpotdevin.be.
Auteur | | Koen Podevijn |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |