Voeding en Welvaartsziekten
Waarover gaat dit boek?
Veel mensen worstelen met voeding. Gewoon eten wat je lekker vindt ‘mag’ niet meer. Mensen moeten kiezen voor de ‘gezonde voeding’ zoals de voedingsvoorlichting ons die voorhoudt, lekker of niet. Dit roept de vraag op of die ‘gezonde voeding’ inderdaad zo gezond is en dus de kans op ‘welvaartsziekten’ vermindert.
De officiële voedingsvoorlichting zegt de adviezen voor ‘gezond’ te baseren op wetenschappelijk onderzoek. De auteur startte daarom een uitvoerige zoektocht in wetenschappelijke bronnen naar die basis. Dit leverde een stortvloed aan informatie uit de wetenschap op.
Dit is de schok: de feitelijke basis voor de meeste dwingende adviezen over 'gezonde voeding' bleek zeer discutabel of zelfs afwezig. De zogenaamd ‘gezonde voeding’ blijkt notabene in veel opzichten juist ongezond! De steeds meer oprukkende welvaartsziekten hangen aantoonbaar samen met voeding.
Dit boek beschrijft de bevindingen, aan de hand van honderden referenties uit
wetenschappelijk onderzoek. Het is geschreven voor mensen die kennis willen opdoen over de diepere achtergronden van ‘gezonde’ of ‘ongezonde’ voeding. Deze informatie helpt de lezer om de eigen voeding kritisch te bekijken en relaties te leggen met de eigen gezondheid. Het boek is prettig leesbaar en voorzien van een uitgebreid trefwoordenregister.
Prof. Dr. Huub Schellekens (UU) schrijft in zijn voorwoord: “het boek is een must voor iedereen die zich voor voedsel interesseert en zeker voor medische professionals”.
Veel mensen worstelen met voeding. Gewoon eten wat je lekker vindt ‘mag’ niet meer. Mensen moeten kiezen voor de ‘gezonde voeding’ zoals de voedingsvoorlichting ons die voorhoudt, lekker of niet. Dit roept de vraag op of die ‘gezonde voeding’ inderdaad zo gezond is en dus de kans op ‘welvaartsziekten’ vermindert.
De officiële voedingsvoorlichting zegt de adviezen voor ‘gezond’ te baseren op wetenschappelijk onderzoek. De auteur startte daarom een uitvoerige zoektocht in wetenschappelijke bronnen naar die basis. Dit leverde een stortvloed aan informatie uit de wetenschap op.
Dit is de schok: de feitelijke basis voor de meeste dwingende adviezen over 'gezonde voeding' bleek zeer discutabel of zelfs afwezig. De zogenaamd ‘gezonde voeding’ blijkt notabene in veel opzichten juist ongezond! De steeds meer oprukkende welvaartsziekten hangen aantoonbaar samen met voeding.
Dit boek beschrijft de bevindingen, aan de hand van honderden referenties uit
wetenschappelijk onderzoek. Het is geschreven voor mensen die kennis willen opdoen over de diepere achtergronden van ‘gezonde’ of ‘ongezonde’ voeding. Deze informatie helpt de lezer om de eigen voeding kritisch te bekijken en relaties te leggen met de eigen gezondheid. Het boek is prettig leesbaar en voorzien van een uitgebreid trefwoordenregister.
Prof. Dr. Huub Schellekens (UU) schrijft in zijn voorwoord: “het boek is een must voor iedereen die zich voor voedsel interesseert en zeker voor medische professionals”.
Auteur | | ir. Marijke Samsom |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Geneeskunde & Verpleging |