Van Bodem tot Bord
Het Groene Hart biedt het jaar rond voedsel. Dag in, dag uit geven de koeien melk. In voorjaar en zomer is er groente, in de herfst is er de oogst en in de winter worden de voorraden aangesproken. Er wordt met liefde gezorgd voor de gewassen en dieren. Vroeger of later komen oogst en bereiding in beeld. De gang van ons voedsel van de bodem tot het bord herbergt een folklore, een ongeschreven geschiedenis van verzamelen, bereiden, conserveren en consumeren. Dit boek brengt de cyclus in beeld en zet het in de historische context.
De auteurs trokken het Groene Hart in om verhalen op te tekenen van markante streekbewoners en initiatiefrijke ondernemers. Blader, kijk en lees mee over de talrijke bezoeken aan kaas- en zuivelbereiders, fruittelers, melkveehouders, mesters, jagers, vissers en meer streekbewoners. Kom op deze wijze van alles te weten over de kleinschalige, ambachtelijke ondernemingen én de moderne bedrijven in het Groene Hart.
Auteur | | Pim Steenbergen |
Taal | | Nederlands |
Type | | Bindwijze overig |
Categorie | | Mens & Maatschappij |