Handboek Vis Schelp En Schaaldieren

Handboek Vis Schelp En Schaaldieren

De tijd dat veel voedsel uit zee voor een habbekrats te koop was, ligt achter ons. Het in rap tempo leegvissen van grote delen van zeeën en oceanen en het snel afnemen van veel populaties heeft vooral de inkoopprijs van populaire consumptiesoorten - mosselen, kabeljauw, schol, zelfs 'katvisjes' als schelvis en wijting - gestaag doen stijgen. Daar heeft overigens ook de notie bij de consument toe bijgedragen dat voedsel uit zee door de bank genomen gezonder is dan veel andere dierlijke producten. Het schaarser worden van de meest gewilde consumptiesoorten heeft één pluspunt: het heeft geleid tot een groeiende belangstelling van handel, horeca en klant voor (wilde en gekweekte) soorten waarvan velen tot voor kort het bestaan niet eens vermoedden. 'Handboek vis, schelp- en schaaldieren' is dan ook in de eerste plaats een nagenoeg volledige verkenning van dit voor velen nieuwe assortiment uit de schatkamers van het zoete en zoute water.

Auteur | Onbekend
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Wetenschap & Natuur

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789461901163
Boekomslag voor ISBN: 9781405414685
Boekomslag voor ISBN: 9789050118408
Boekomslag voor ISBN: 9780754833581
Boekomslag voor ISBN: 9789059569164
Boekomslag voor ISBN: 9789038807652


Boekn ©