Vaargids Leiden, Kaag en Braassem
Eindelijk is hij er dan! In navolging van de zeer succesvolle Amsterdamse Vaargids (bijna 15.000 exemplaren verkocht) is vanaf dit moment verkrijgbaar de Vaargids Leiden, Kaag & Braassem. Met deze gids heeft de gebruiker een complete leidraad voor een zeer afwisselend watersportgebied in handen.
De kern van het boek wordt gevormd door een viertal verrassende vaartochten.
Interessante verhalen en leuke anekdotes leiden de lezer door de oude stad en langs de mooiste plekjes van het Zuid Hollandse landschap. Ware- maar ook sterke verhalen, opgetekend uit de mond van vele kapiteins en andere zoetwaterspecialisten, bieden een leuk alternatief voor doelloos maar heerlijk ronddobberen.
Naast vele praktische aspecten zoals o.a. vaarregels, aanlegmogelijkheden en brughoogtes hebben wij een twintigtal horecagelegenheden bezocht en beschreven waar men het anker uit kan gooien voor een hapje of een drankje. Ook openingstijden, het aantal zonne-uren op het terras, het soort keuken en de mogelijkheid tot bediening aan boord worden weergegeven.
Koken aan boord kan natuurlijk ook. Speciaal voor de mensen die de intimiteit van hun eigen schip verkiezen boven een horecabezoekje, heeft chef-kok Liesbeth Zwaag een aantal overheerlijke gerechten beschreven die eenvoudig met primus en plamuurmes kunnen worden klaargemaakt.
Ook ëSchepen en hun Eigenaren´ komen aan bod. In het gelijknamige hoofdstuk worden op geheel eigen (onwetenschappelijke) wijze boten en hun opvarenden treffend omschreven. Voor de lezer hopelijk een feest der herkenning.
De vaargids is rijk geïllustreerd met foto´s, voorzien van een overzichtelijke vaarkaart van de regio en bevat ook een gedetailleerde vaarkaart van het centrum van Leiden.
De kern van het boek wordt gevormd door een viertal verrassende vaartochten.
Interessante verhalen en leuke anekdotes leiden de lezer door de oude stad en langs de mooiste plekjes van het Zuid Hollandse landschap. Ware- maar ook sterke verhalen, opgetekend uit de mond van vele kapiteins en andere zoetwaterspecialisten, bieden een leuk alternatief voor doelloos maar heerlijk ronddobberen.
Naast vele praktische aspecten zoals o.a. vaarregels, aanlegmogelijkheden en brughoogtes hebben wij een twintigtal horecagelegenheden bezocht en beschreven waar men het anker uit kan gooien voor een hapje of een drankje. Ook openingstijden, het aantal zonne-uren op het terras, het soort keuken en de mogelijkheid tot bediening aan boord worden weergegeven.
Koken aan boord kan natuurlijk ook. Speciaal voor de mensen die de intimiteit van hun eigen schip verkiezen boven een horecabezoekje, heeft chef-kok Liesbeth Zwaag een aantal overheerlijke gerechten beschreven die eenvoudig met primus en plamuurmes kunnen worden klaargemaakt.
Ook ëSchepen en hun Eigenaren´ komen aan bod. In het gelijknamige hoofdstuk worden op geheel eigen (onwetenschappelijke) wijze boten en hun opvarenden treffend omschreven. Voor de lezer hopelijk een feest der herkenning.
De vaargids is rijk geïllustreerd met foto´s, voorzien van een overzichtelijke vaarkaart van de regio en bevat ook een gedetailleerde vaarkaart van het centrum van Leiden.
Auteur | | Dick Baaij |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Reizen |