Zelf likeuren bereiden
Dit boek is de meest komplete uitgave voor likeurbereiders ooit in de Nederlandse taal uitgegeven. De schrijver Ad Coumou is dan ook een doorwinterd likeurbereider. Naast de beschrijving van de verschillende methodes voor het extraheren van geur- en smaakstoffen treft u een gedetailleerde beschrijving van meer dan 100 aromatische kruiden. Ook het destillatieproces wordt haarfijn uit de doeken gedaan en voor de knutselaars is er zelfs een hoofdstuk voor het zelf maken van een destilleerketel.
Het boek bevat daarnaast niet minder dan 170 recepten voor likeuren, waarbij alle soorten aan bod komen, van notenlikeuren tot bittere kruidenlikeuren, vruchtenlikeuren, anijslikeuren, en al de bekende sterke dranken als Jenever, Gin, Poire, Whisky,...
Het boek sluit af met een beschrijving van de meest gebruikte technieken bij het likeurbereiden, waaronder het maken van een suikersiroop, het gebruik van actieve kolen, en natuurlijk de onmisbare berekeningswijze en tabellen voor het op drinksterkte brengen van alcohol.
Dit alles is in een begrijpbare taal neergeschreven. Het boek is dan ook zowel voor de hobbyist als voor de professioneel een onschatbare bron voor informatie en zal, mede dankzij de gedetailleerde index, spoedig een onmisbaar naslagwerk worden.
Het boek bevat daarnaast niet minder dan 170 recepten voor likeuren, waarbij alle soorten aan bod komen, van notenlikeuren tot bittere kruidenlikeuren, vruchtenlikeuren, anijslikeuren, en al de bekende sterke dranken als Jenever, Gin, Poire, Whisky,...
Het boek sluit af met een beschrijving van de meest gebruikte technieken bij het likeurbereiden, waaronder het maken van een suikersiroop, het gebruik van actieve kolen, en natuurlijk de onmisbare berekeningswijze en tabellen voor het op drinksterkte brengen van alcohol.
Dit alles is in een begrijpbare taal neergeschreven. Het boek is dan ook zowel voor de hobbyist als voor de professioneel een onschatbare bron voor informatie en zal, mede dankzij de gedetailleerde index, spoedig een onmisbaar naslagwerk worden.
Auteur | | Ad Comou |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |