Nooit geweten 4 - Nooit geweten dat je duizendblad kan eten
Dit boekje is nummer vier in de 'Nooit geweten ...' serie.
Elk deeltje beschrijft diverse gewassen en één soort is eruit gelicht;
de naam is in de titel verwerkt en de foto staat op de cover.
Eetbare gewassen uit eigen omgeving, er zijn er zoveel, er is zoveel over te schrijven
en mee uit te voeren; vandaar dat er steeds een deeltje verschijnt.
Het is in het gebruik niet deel 1, 2, 3, of 4, allen bevatten andere informatie.
Deze boekjes zijn geschikt voor iedereen die het belangrijk acht zijn of haar maaltijd completer te maken,
want de mens heeft onderscheid gemaakt tussen producten die je koopt - dit noemen we groente of fruit - en datgene wat in de vrije natuur groeit.
Dit heet dan veelal onkruid. Klopt dit wel?
Als we weten dat cichorei, met de prachtige, blauwe bloempjes, familie is van witlof en andijvie, wat is dan onkruid?
De tendens is tegenwoordig om bewuster te kijken naar de maaltijd en daar sluit de informatie uit deze boekjes naadloos op aan.
Heb je weleens bedacht duizendblad in een gebakken ei te verwerken?
Lijkt het je leuk azijn te aromatiseren met rozenblaadjes?
Weet je dat veldkers, een plantje dat in het hele land in de meeste tuinen opduikt, familie is van de tuinkers en de waterkers en heel veel vitamine C bevat?
Al deze informatie en nog veel meer kun je vinden in dit boekje.
Elk boekje bevat tips en recepten plus de uitleg over de groeiwijze van de plant met daarbij zijn botanische naam zodat er geen verwarring kan ontstaan.
De vele foto's helpen je bij het herkennen.
Een waarschuwing is wel op zijn plaats, namelijk: dat je verslaafd kunt raken aan het feit dat je nog meer
wilt weten over dat wat eetbaar is in je eigen omgeving, om de welbekende groente- en fruitsoorten aan te vullen en zo rijke maaltijden op tafel te toveren.
Elk deeltje beschrijft diverse gewassen en één soort is eruit gelicht;
de naam is in de titel verwerkt en de foto staat op de cover.
Eetbare gewassen uit eigen omgeving, er zijn er zoveel, er is zoveel over te schrijven
en mee uit te voeren; vandaar dat er steeds een deeltje verschijnt.
Het is in het gebruik niet deel 1, 2, 3, of 4, allen bevatten andere informatie.
Deze boekjes zijn geschikt voor iedereen die het belangrijk acht zijn of haar maaltijd completer te maken,
want de mens heeft onderscheid gemaakt tussen producten die je koopt - dit noemen we groente of fruit - en datgene wat in de vrije natuur groeit.
Dit heet dan veelal onkruid. Klopt dit wel?
Als we weten dat cichorei, met de prachtige, blauwe bloempjes, familie is van witlof en andijvie, wat is dan onkruid?
De tendens is tegenwoordig om bewuster te kijken naar de maaltijd en daar sluit de informatie uit deze boekjes naadloos op aan.
Heb je weleens bedacht duizendblad in een gebakken ei te verwerken?
Lijkt het je leuk azijn te aromatiseren met rozenblaadjes?
Weet je dat veldkers, een plantje dat in het hele land in de meeste tuinen opduikt, familie is van de tuinkers en de waterkers en heel veel vitamine C bevat?
Al deze informatie en nog veel meer kun je vinden in dit boekje.
Elk boekje bevat tips en recepten plus de uitleg over de groeiwijze van de plant met daarbij zijn botanische naam zodat er geen verwarring kan ontstaan.
De vele foto's helpen je bij het herkennen.
Een waarschuwing is wel op zijn plaats, namelijk: dat je verslaafd kunt raken aan het feit dat je nog meer
wilt weten over dat wat eetbaar is in je eigen omgeving, om de welbekende groente- en fruitsoorten aan te vullen en zo rijke maaltijden op tafel te toveren.
Auteur | | Anneke Bleeker |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |