Gault & Millau Nederland 2014
Voor het eerst is er een aparte Nederlandse editie verschenen van de Gault Millau restaurantgids. Geen enkele eetgids geeft zoveel informatie over de restaurants, zodat de gast een meer dan weloverwogen keuze kan maken.
In de gids uitgebreide beschrijvingen, waarin wat op het bord komt en de kwaliteit van de wijnkaart centraal staan. Bij de restaurants met de beste wijnkaart is dat met een eigen icoontje aangegeven. Apart vermeld wordt de beschikbaarheid van open wijnen en halve flessen. De beoordelingen van de restaurants zijn voorzien van punten, met een syteem dat loopt van 1 tot maximaal twintig punten. In Nederland heeft 1 restaurant 19,5 punt gekregen: Oud Sluis in Sluis. Daarnaast hebben twee restaurants 19 punten: Parkheuvel in Rotterdam en De Librije in Zwolle, dat dit jaar stijgt naar 19 punten. Chef Jonnie Boer is, vanwege zijn hoogstaande en creatieve keuken, de nieuwe Chef van het Jaar voor 2005. Drie restaurants kwamen in aanmerking voor 18 punten: Beluga in Maastricht, De Bokkedoorns in Overveen en De Lindenhof in Giethoorn, dat een punt is gestegen. 17 punten werden toegekend aan Da Vinci in Maasbracht, Inter Scaldes in Kruiningen, en voor het eerst aan Olivio te Harderwijk, Restaurant Imko Binnerts in Rijswijk en De Leest in Vaassen, het restaurant van de eerste Nederlandse 'Belofte van het Jaar', Jan-Jacob Boerma. Deze punten geven aan dat onze culinaire top op een zeer hoog internationaal niveau staat.
In de gids uitgebreide beschrijvingen, waarin wat op het bord komt en de kwaliteit van de wijnkaart centraal staan. Bij de restaurants met de beste wijnkaart is dat met een eigen icoontje aangegeven. Apart vermeld wordt de beschikbaarheid van open wijnen en halve flessen. De beoordelingen van de restaurants zijn voorzien van punten, met een syteem dat loopt van 1 tot maximaal twintig punten. In Nederland heeft 1 restaurant 19,5 punt gekregen: Oud Sluis in Sluis. Daarnaast hebben twee restaurants 19 punten: Parkheuvel in Rotterdam en De Librije in Zwolle, dat dit jaar stijgt naar 19 punten. Chef Jonnie Boer is, vanwege zijn hoogstaande en creatieve keuken, de nieuwe Chef van het Jaar voor 2005. Drie restaurants kwamen in aanmerking voor 18 punten: Beluga in Maastricht, De Bokkedoorns in Overveen en De Lindenhof in Giethoorn, dat een punt is gestegen. 17 punten werden toegekend aan Da Vinci in Maasbracht, Inter Scaldes in Kruiningen, en voor het eerst aan Olivio te Harderwijk, Restaurant Imko Binnerts in Rijswijk en De Leest in Vaassen, het restaurant van de eerste Nederlandse 'Belofte van het Jaar', Jan-Jacob Boerma. Deze punten geven aan dat onze culinaire top op een zeer hoog internationaal niveau staat.
Auteur | | Onbekend |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Reizen |