Koken met Rooibos
Koken met Rooibos.
Meer dan 80 recepten van Zuid-Afrikaanse topkoks.
Rooibos is een uniek kruid dat alleen in Zuid-Afrika voorkomt. Op de Cederberg rondom Clanwilliam groeit deze veelzijdige plant, die wij in Nederland vooralsnog alleen kennen van de immens populaire rooibosthee.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat rooibos een grote hoeveelheid antioxidanten bevat, een positief effect heeft op de bloeddruk en het immuunsysteem versterkt. Door, zoals de Zuid-Afrikanen zeggen 'een tikkie' rooibos toe te voegen, wordt het beste van een gerecht of een drank naar boven gehaald. En... het is nog gezond ook. Veertien topkoks uit Zuid-Afrika bewijzen dat met de ruim 80 recepten in dit boek.
Een uniek kookboek met het geschenk van de Zuid-Afrikaanse natuur.
Samengesteld door Gerda de Wet. Gerda de Wet is marketing manager Europa van Rooibos Ltd. Ze is een echte 'foodie' die vol enthousiasme haar kennis over rooibos en de unieke kwaliteiten ervan overbrengt op de consument. Mede dankzij haar achtergrond als diëtiste was zij de uitgelezen persoon om dit speciale kookboek samen te stellen.
Het boek bestaat uit 10 hoofdstukken met elk heerlijke recepten: Soepen, voorgerechten, salades, hoofdgerechten, bijgerechten,desserts brood & gebak, dranken, chutneys jams marinades & bouillons, en ander lekkers.
In koken met Rooibos vindt u romige maïssoep, zwarte champignon gevuld met rooibosrisotto, salade van zoete aardappel met rooibos-sinaasappeldressing, gepocheerde zalm, Tajine van lamsvlees & abrikozen, aspergequiche, tea-ramisu, rooibosmoussetaart, en nog véél meer geweldige Zuid-Afrikaanse recepten met een tikkie rooibos.
Auteur | | Gerda de Wet |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |