Brabantse Heerlijkheden

Brabantse Heerlijkheden

Boerenshoarma, een Lasagne van snoekbaars met kaas en Bergse ansjovis, een Carpaccio van boerenzult of een Goei soep. Brabantse restaurantkoks creëerden de smakelijkste gerechten met streekproducten uit Noord-Brabant en geven u een kijkje in de keuken. De recepten worden afgewisseld met korte columnachtige teksten over Brabantse eetgewoonten van vroeger, doorspekt (bijna letterlijk) met smakelijke uitdrukkingen in dialect. Onderzoekers van de niversiteit van Tilburg brachten deze gegevens onlangs bij elkaar. Over broodje trappen, de geschiedenis van de Brabantse koffietafel, vrijdag visdag, brood uit eigen thuin en de thuisslacht.

Brabantse heerlijkheden is een uitgave van het Brabants Bureau voor Toerisme in samenwerking met boekhandels Gianotten, Van Piere en Adriaan Heinen *), de restaurateurs van 'Zo Gastvrij is Brabant' en de Universiteit van Tilburg, Leerstoel Cultuur in Brabant.

Auteur | Diversen
Taal | Nederlands
Type | Spiraalgebonden
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789491637049
Boekomslag voor ISBN: 9789055133024
Boekomslag voor ISBN: 9789055138715
Boekomslag voor ISBN: 9789055125180
Boekomslag voor ISBN: 9789062917860


Boekn ©