Brabantse Heerlijkheden
Boerenshoarma, een Lasagne van snoekbaars met kaas en Bergse ansjovis, een Carpaccio van boerenzult of een Goei soep. Brabantse restaurantkoks creëerden de smakelijkste gerechten met streekproducten uit Noord-Brabant en geven u een kijkje in de keuken. De recepten worden afgewisseld met korte columnachtige teksten over Brabantse eetgewoonten van vroeger, doorspekt (bijna letterlijk) met smakelijke uitdrukkingen in dialect. Onderzoekers van de niversiteit van Tilburg brachten deze gegevens onlangs bij elkaar. Over broodje trappen, de geschiedenis van de Brabantse koffietafel, vrijdag visdag, brood uit eigen thuin en de thuisslacht.
Brabantse heerlijkheden is een uitgave van het Brabants Bureau voor Toerisme in samenwerking met boekhandels Gianotten, Van Piere en Adriaan Heinen *), de restaurateurs van 'Zo Gastvrij is Brabant' en de Universiteit van Tilburg, Leerstoel Cultuur in Brabant.
Brabantse heerlijkheden is een uitgave van het Brabants Bureau voor Toerisme in samenwerking met boekhandels Gianotten, Van Piere en Adriaan Heinen *), de restaurateurs van 'Zo Gastvrij is Brabant' en de Universiteit van Tilburg, Leerstoel Cultuur in Brabant.
Auteur | | Diversen |
Taal | | Nederlands |
Type | | Spiraalgebonden |
Categorie | | Kookboeken |