Champagne
In 'Champagne, een bruisende passie' wordt op uitzonderlijke wijze de Champagnestreek beschreven, die met haar samenspel van ligging, klimaat en ondergrond die unieke smaak geeft aan deze AOC wijn.
De auteur, Kathy Reyniers biedt een uitstekend inzicht in de boeiende geschiedenis, het belang van de terroirs, het genie van de assemblage, de complexiteit van de belletjes en vooral in het plezier van de degustatie.
Tot slot zorgt de auteur voor recepten met erbij passende champagnes en geeft een tabel van de begrippen een verhelderende kijk op de champagneterminologie.
Dank zij haar veelvuldige bezoeken aan de champagnestreek en haar uitgebreide kennis behaalde de auteur voor de tweede maal op rij een finaleplaats in de wedstrijd voor champagneambassadeurs (georganiseerd door het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne).
De auteur, Kathy Reyniers biedt een uitstekend inzicht in de boeiende geschiedenis, het belang van de terroirs, het genie van de assemblage, de complexiteit van de belletjes en vooral in het plezier van de degustatie.
Tot slot zorgt de auteur voor recepten met erbij passende champagnes en geeft een tabel van de begrippen een verhelderende kijk op de champagneterminologie.
Dank zij haar veelvuldige bezoeken aan de champagnestreek en haar uitgebreide kennis behaalde de auteur voor de tweede maal op rij een finaleplaats in de wedstrijd voor champagneambassadeurs (georganiseerd door het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne).
Auteur | | Kathy Reyniers |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |