Chutneys en chapatibrood

Chutneys en chapatibrood

In Chutneys en chapatibrood vertelt Shoba Narayan over haar kleurrijke jeugd in het zuiden van India, te midden van haar excentrieke familie en hun grote passie voor eten en koken. De rituelen waarmee bepaalde gerechten gepaard gaan staan centraal bij belangrijke gebeurtenissen in hun leven, zoals de choru unnal-ceremonie waarbij een kind in de tempel zijn eerste rijstmaaltijd krijgt, en de bijeenkomsten van vrouwelijke familieleden als een van hen zwanger is, om samen te eten, te roddelen en betel te kauwen.
Na haar uithuwelijking vertrekt Shoba naar de Verenigde Staten, waar de frequente en hilarische bezoeken van haar familie en schoonfamilie bij haar thuis in New York wederom de aanleiding vormen voor het bereiden van vele smakelijke gerechten. Elk verhaal wordt afgesloten met een bijbehorend recept voor een overheerlijk exotisch gerecht.
Shoba Narayan is journalist en schrijver. Eerder schreef ze voor onder meer Travel & Leisure, Gourmet, Food & Wine, The New York Times en Newsweek. Ze woont met haar man en twee kinderen in New York.
'Een heerlijke, sprankelende, culturele en culinaire mix.' Publishers Weekly
'Shoba Narayan heeft die combinatie die je maar zo zelden vindt in de culinaire wereld: een uniek verhaal en het talent om het te vertellen.' The New York Times

Auteur | S. Narayan
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Literatuur & Romans

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9781473229501
Boekomslag voor ISBN: 9789029037990
Boekomslag voor ISBN: 9781948372381
Boekomslag voor ISBN: 9789020282054
Boekomslag voor ISBN: 9789035122376


Boekn ©