Zeven Zeeen

Zeven Zeeen

Zeven zeeën nodigt u uit voor een reis door de oneindige diepten van de wereldzeeën en oceanen. Een ontdekking van de grote visgebieden in de Noordzee, Het Kanaal en de Atlantische Oceaan, via de Middellandse Zee en de Amerikaanse kusten naar de Chinese Zee en de Grote Oceaan.

Voordat vis een culinaire aangelegenheid wordt, is zij een menselijk avontuur. Naar eeuwenoude tradities, begeven vissers zich wereldwijd, iedere dag op gevaarlijk terrein. Kabeljauw gevangen langs de kust in de Noord-Atlantische Oceaan, met harpoen gevangen Callabrische zwaardvis en dorade uit de Chinese Zuidzee.

Sylvie Girard-Lagorce vertelt ons de geschiedenis van de langoustine, de Noorse zalm, van de tijgervis en de roodbaars. Iedere plek, iedere vis en iedere bereiding, vaak in combinatie met de lokale eetcultuur, worden beschreven.

126 kunstzinnig gefotografeerde recepten geven een prachtig beeld van het fragiele leven onder water.

Auteur | S. Girard-Lagorce
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789464029420
Boekomslag voor ISBN: 9789048816217
Boekomslag voor ISBN: 9789057192647
Boekomslag voor ISBN: 9789041402394
Boekomslag voor ISBN: 9789025105662


Boekn ©