Zeven Zeeen
Zeven zeeën nodigt u uit voor een reis door de oneindige diepten van de wereldzeeën en oceanen. Een ontdekking van de grote visgebieden in de Noordzee, Het Kanaal en de Atlantische Oceaan, via de Middellandse Zee en de Amerikaanse kusten naar de Chinese Zee en de Grote Oceaan.
Voordat vis een culinaire aangelegenheid wordt, is zij een menselijk avontuur. Naar eeuwenoude tradities, begeven vissers zich wereldwijd, iedere dag op gevaarlijk terrein. Kabeljauw gevangen langs de kust in de Noord-Atlantische Oceaan, met harpoen gevangen Callabrische zwaardvis en dorade uit de Chinese Zuidzee.
Sylvie Girard-Lagorce vertelt ons de geschiedenis van de langoustine, de Noorse zalm, van de tijgervis en de roodbaars. Iedere plek, iedere vis en iedere bereiding, vaak in combinatie met de lokale eetcultuur, worden beschreven.
126 kunstzinnig gefotografeerde recepten geven een prachtig beeld van het fragiele leven onder water.
Voordat vis een culinaire aangelegenheid wordt, is zij een menselijk avontuur. Naar eeuwenoude tradities, begeven vissers zich wereldwijd, iedere dag op gevaarlijk terrein. Kabeljauw gevangen langs de kust in de Noord-Atlantische Oceaan, met harpoen gevangen Callabrische zwaardvis en dorade uit de Chinese Zuidzee.
Sylvie Girard-Lagorce vertelt ons de geschiedenis van de langoustine, de Noorse zalm, van de tijgervis en de roodbaars. Iedere plek, iedere vis en iedere bereiding, vaak in combinatie met de lokale eetcultuur, worden beschreven.
126 kunstzinnig gefotografeerde recepten geven een prachtig beeld van het fragiele leven onder water.
Auteur | | S. Girard-Lagorce |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |