GROTE GROENTENBOEK
Groenten hebben zich - mede onder invloed van het toegenomen belang dat aan gezond voedsel wordt gehecht - tot het belangrijkste bestanddeel van het moderne voedingsmiddelenpakket ontwikkeld. Daarnaast hebben de vele toepassings- en bereidingsmogelijkheden van groenten bijgedragen aan hun populariteit.
Moderne landbouwmethoden en de voortgeschreden transport- en koeltechnieken hebben ervoor gezorgd dat vele groenten onafhankelijk van het seizoen leverbaar zijn, terwijl het ook de introductie van vele voorheen onbekende 'exotische' soorten mogelijk maakte.
Het grote groentenboek behandelt dit veelzijdige natuurprodukt op niet eerder gerealiseerde wijze.
Het boek bestaat uit twee delen: de groenten-encyclopedie en groenten in de praktijk.
Het encyclopedische deel geeft een zeer uitgebreid overzicht van de belangrijkste inlandse en 'exotische' groenten en beschrijft hun karakteristieke kenmerken.
De duidelijke indeling naar botanische families en de briljante kleurenfotografie van de afzonderlijke pro- dukten geven - in combinatie met de korte informatieve teksten - een praktisch overzicht van het aanbod. Daarnaast laat de verdere tekst geen vraag over groenten onbeantwoord. De specifieke behandelings- en bereidingswijzen zijn telkens bij de desbetreffende groentesoort opgenomen.
Behandeld worden niet alleen de bekende 'standaardsoorten' en de inmiddels bij ons ingeburgerde buitenlandse groenten, maar ook de meer exotische soorten die wellicht in de toekomst bij ons een rol gaan spelen. De inleidende voedingsleer geeft een kritisch overzicht van de belangrijkste teeltmethoden en van de voedingswaarde van groenten.
In groenten in de praktijk vooral veel aandacht voor de bereidingswijzen, omdat groenten veel zorg vereisen. Worden ze niet rauw gegeten, dan is een juiste behandeling van groot belang om alle waardevolle kwaliteiten te behouden en een optimale smaak te garanderen.
De basisrecepten zijn eenvoudig te volgen, dank zij zeer instructieve stap-voor-stap fotografie.
Moderne landbouwmethoden en de voortgeschreden transport- en koeltechnieken hebben ervoor gezorgd dat vele groenten onafhankelijk van het seizoen leverbaar zijn, terwijl het ook de introductie van vele voorheen onbekende 'exotische' soorten mogelijk maakte.
Het grote groentenboek behandelt dit veelzijdige natuurprodukt op niet eerder gerealiseerde wijze.
Het boek bestaat uit twee delen: de groenten-encyclopedie en groenten in de praktijk.
Het encyclopedische deel geeft een zeer uitgebreid overzicht van de belangrijkste inlandse en 'exotische' groenten en beschrijft hun karakteristieke kenmerken.
De duidelijke indeling naar botanische families en de briljante kleurenfotografie van de afzonderlijke pro- dukten geven - in combinatie met de korte informatieve teksten - een praktisch overzicht van het aanbod. Daarnaast laat de verdere tekst geen vraag over groenten onbeantwoord. De specifieke behandelings- en bereidingswijzen zijn telkens bij de desbetreffende groentesoort opgenomen.
Behandeld worden niet alleen de bekende 'standaardsoorten' en de inmiddels bij ons ingeburgerde buitenlandse groenten, maar ook de meer exotische soorten die wellicht in de toekomst bij ons een rol gaan spelen. De inleidende voedingsleer geeft een kritisch overzicht van de belangrijkste teeltmethoden en van de voedingswaarde van groenten.
In groenten in de praktijk vooral veel aandacht voor de bereidingswijzen, omdat groenten veel zorg vereisen. Worden ze niet rauw gegeten, dan is een juiste behandeling van groot belang om alle waardevolle kwaliteiten te behouden en een optimale smaak te garanderen.
De basisrecepten zijn eenvoudig te volgen, dank zij zeer instructieve stap-voor-stap fotografie.
Auteur | | Teubner |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |