Het koosjere bakboek
Het Koosjere Bakboek
Een Nederlands bakboek dat de lezer toegang geeft tot de vrijwel
verdwenen wereld van de koosjere bakkerij - dit is een bijzondere
uitgave. In 2008 sloot - na honderd jaren - de koosjere bakkerij
Theeboom zijn deuren. De winkel, die in 1908 werd opgericht door
Mozes Theeboom, begon aan de Weesperstraat in Amsterdam en
breidde zich allengs uit. Er waren Theeboom-filialen aan de sjieke
Apollolaan en in de Maasstraat. Bakkerij Theeboom zat ook nog enige
tijd aan de Jodenbreestraat totdat dit pand werd gesloopt vanwege
de stadsvernieuwing rond het Waterlooplein. In 2008 was het dan
echt voorbij en sloot de Amsterdamse firma Theeboom voorgoed zijn
deuren.
In Nederland zijn er nog maar een beperkt aantal bakkerijen die
onder rabbinaal toezicht brood en banket verkopen. Daarnaast zijn
er de boeken waarin de Joodse keuken centraal staat, die dan vrijwel
allemaal in de USA of Engeland werden geschreven en uitgegeven.
Dat is ook de reden waarom uitgeverij Amphora Books aan Frans Buijs
vroeg een koosjer bakboek samen te stellen voor de Nederlandse kook
& bak-enthousiasten. Frans Buijs verzamelde 109 recepten die behoren
tot het assortiment van de koosjere bakkerij. In dit boek treft de lezer
ook diverse cultuurhistorische weetjes en feiten aan, over de bolus, de
Joodse makroon, de matze, enzovoort.
109 recepten, verzameld door Frans Buijs
Geïllustreerd door Jaron Beekes
Met een inleiding door Janny van der Heijden
Een Nederlands bakboek dat de lezer toegang geeft tot de vrijwel
verdwenen wereld van de koosjere bakkerij - dit is een bijzondere
uitgave. In 2008 sloot - na honderd jaren - de koosjere bakkerij
Theeboom zijn deuren. De winkel, die in 1908 werd opgericht door
Mozes Theeboom, begon aan de Weesperstraat in Amsterdam en
breidde zich allengs uit. Er waren Theeboom-filialen aan de sjieke
Apollolaan en in de Maasstraat. Bakkerij Theeboom zat ook nog enige
tijd aan de Jodenbreestraat totdat dit pand werd gesloopt vanwege
de stadsvernieuwing rond het Waterlooplein. In 2008 was het dan
echt voorbij en sloot de Amsterdamse firma Theeboom voorgoed zijn
deuren.
In Nederland zijn er nog maar een beperkt aantal bakkerijen die
onder rabbinaal toezicht brood en banket verkopen. Daarnaast zijn
er de boeken waarin de Joodse keuken centraal staat, die dan vrijwel
allemaal in de USA of Engeland werden geschreven en uitgegeven.
Dat is ook de reden waarom uitgeverij Amphora Books aan Frans Buijs
vroeg een koosjer bakboek samen te stellen voor de Nederlandse kook
& bak-enthousiasten. Frans Buijs verzamelde 109 recepten die behoren
tot het assortiment van de koosjere bakkerij. In dit boek treft de lezer
ook diverse cultuurhistorische weetjes en feiten aan, over de bolus, de
Joodse makroon, de matze, enzovoort.
109 recepten, verzameld door Frans Buijs
Geïllustreerd door Jaron Beekes
Met een inleiding door Janny van der Heijden
Auteur | | Frans Buijs |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |