De Russische keuken
Eeuwenlang hebben de Russen een afkeer gehad van de West-europese eetgewoonten. ‘Het zijn vogeltjes, ze nemen maar een paar kleine hapjes’, zei een Russische vorstin eens. Aan het tsaristische hof, in de adellijke landhuizen en paleizen, werd vaak dagenlang gegeten en in menig literair werk wordt aan dergelijke legendarische smulpartijen gerefereerd.
Hoeveel er in Rusland ook is veranderd sinds die dagen, men blijft toch gehecht aan de traditionele gerechten, die hier vaak nauwelijks bekend zijn. ‘De Russische keuken’ is een uitstekende kennismaking met een tot nu toe wat veronachtzaamd culinair gebied.
Soepen, vaak getrokken van gevogelte, geraffineerde salades, desserts als ‘Siberisch sneeuwwitje’ en ‘Ons moedertje’ nemen in de Russische keuken een voorname plaats in, naast de uitgelezen en bijzondere vleesgerechten. De meeste ingrediënten zijn in supermarkten, op de markt of bij uw poelier verkrijgbaar en maken uw Russische keuken op vaderlandse bodem mogelijk.
Hoeveel er in Rusland ook is veranderd sinds die dagen, men blijft toch gehecht aan de traditionele gerechten, die hier vaak nauwelijks bekend zijn. ‘De Russische keuken’ is een uitstekende kennismaking met een tot nu toe wat veronachtzaamd culinair gebied.
Soepen, vaak getrokken van gevogelte, geraffineerde salades, desserts als ‘Siberisch sneeuwwitje’ en ‘Ons moedertje’ nemen in de Russische keuken een voorname plaats in, naast de uitgelezen en bijzondere vleesgerechten. De meeste ingrediënten zijn in supermarkten, op de markt of bij uw poelier verkrijgbaar en maken uw Russische keuken op vaderlandse bodem mogelijk.
Auteur | | Horvath |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |