Eenvoudig maar voedzaam

Eenvoudig maar voedzaam

In dit wetenschappelijk onderzoek worden alle aspecten van de Nederlandse maaltijd vanaf de middeleeuwen tot de twintigste eeuw in hun maatschappelijke context geanalyseerd: de basisprodukten, de bereidingswijze, de combinatie en opeenvolging van de gerechten, de tafelschikking, de tafelgenoten, het eetgedrag en het denken over het eten. Bijzondere aandacht wordt daarbij geschonken aan de regionale en sociale varianten en de veranderingen die daarin in de loop van de tijd zijn opgetreden. Het onderzoek is gedaan op basis van volkskundevragenlijsten en spijslijsten.

Auteur | Jozien Jobse-Van Putten
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Geschiedenis

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789026332586
Boekomslag voor ISBN: 9789050183505
Boekomslag voor ISBN: 9789070389185
Boekomslag voor ISBN: 9789070389352
Boekomslag voor ISBN: 9789071097164
Boekomslag voor ISBN: 9789028241497


Boekn ©