Rode Bordeaux
In dit boek passeren alle aspecten van wijn uit de Bordeaux streek de revue: historie, typen Bordeaux wijnen, regio, klimaat, ziekten en palgen, wijnbouw als zodanig wijn maken (vinificatie), opslag, handel en kwaliteit. Veel aandacht wordt besteed aan de beschrijving van de verschillende deelgebieden (appellations) omdat hieruit de enorme verscheidenheid van rode Bordeaux wijnen blijkt.
De auteur draagt zorg voor een diepgravend, compleet en feitelijk geheel. Dit boek heeft dan ook een bredere opzet en biedt meer basale kennis dan de meeste andere Bordeaux boeken. Het zet een begaande route uit in de wijngaarden rondom de stad Bordeaux en beantwoordt de vraag: hoe wordt men wegwijs in het Bordeaux doolhof? Kortom in rode Bordeaux is alles te vinden wat er maar over deze wijnen te weten is.
De auteur draagt zorg voor een diepgravend, compleet en feitelijk geheel. Dit boek heeft dan ook een bredere opzet en biedt meer basale kennis dan de meeste andere Bordeaux boeken. Het zet een begaande route uit in de wijngaarden rondom de stad Bordeaux en beantwoordt de vraag: hoe wordt men wegwijs in het Bordeaux doolhof? Kortom in rode Bordeaux is alles te vinden wat er maar over deze wijnen te weten is.
Auteur | | R. Pierik |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |