Wegwijzer in de makrobiotiek
De term makrobiotiek is afkomstig van Sakurazawa Nyoiti, in het Westen beter bekend als Georges Ohsawa. Hij kwam tot dit voedingssysteem, niet door traditie (als Japanner genoot hij een Westerse opleiding), maar op zijn speurtocht naar een gezond leven.
Hij bemerkte, dat wetenschappelijk juiste principes ten grondslag lagen aan oude tradities. Om deze opnieuw naar voren te brengen, eerst aan het moderne Japan en daarna aan verschillende groeperingen, die in alle delen van de wereld existeren, moest hij wegen vinden om de oude wijsheid via woorden, zinnen en nieuwe termen, begrijpelijk te maken.
Een van die termen is makrobiotiek. Hij is afgeleid van het Grieks: makros (betekent groot), bio (betkent leven, vitaliteit) dus een lang leven.
Dit boek heeft tot doel, de oude Zen-kunst van het kiezen en bereiden van voedsel om een lang leven en een goede gezondheid te verkrijgen, te brengen in een taal, die geschikt is voor de mens van vandaag. Het wil een gemakkelijk begrijpelijke inleiding zijn tot deze soort voedselkeuze en voedselbereiding.
Als u niets afweet van de Zen-makrobiotische levenswijze - en dit boekje is geschreven in de veronderstelling dat het zal worden gelezen door hen, die er onbekend mee zijn - zult u hierin deze kuinst van voedselkeuze en voedselbereiding kunnen leren.
Hij bemerkte, dat wetenschappelijk juiste principes ten grondslag lagen aan oude tradities. Om deze opnieuw naar voren te brengen, eerst aan het moderne Japan en daarna aan verschillende groeperingen, die in alle delen van de wereld existeren, moest hij wegen vinden om de oude wijsheid via woorden, zinnen en nieuwe termen, begrijpelijk te maken.
Een van die termen is makrobiotiek. Hij is afgeleid van het Grieks: makros (betekent groot), bio (betkent leven, vitaliteit) dus een lang leven.
Dit boek heeft tot doel, de oude Zen-kunst van het kiezen en bereiden van voedsel om een lang leven en een goede gezondheid te verkrijgen, te brengen in een taal, die geschikt is voor de mens van vandaag. Het wil een gemakkelijk begrijpelijke inleiding zijn tot deze soort voedselkeuze en voedselbereiding.
Als u niets afweet van de Zen-makrobiotische levenswijze - en dit boekje is geschreven in de veronderstelling dat het zal worden gelezen door hen, die er onbekend mee zijn - zult u hierin deze kuinst van voedselkeuze en voedselbereiding kunnen leren.
Auteur | | Ilse Clausnitzer |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |