Leidraad voor voedingsdeskundigen bij kanker
Voedingszorg vormt een belangrijk onderdeel van de totale zorg voor patiënten met kanker. Een zo goed mogelijke voedingstoestand ondersteunt de behandelingen die tot genezing of remissie van kanker leiden en draagt bij aan een optimale kwaliteit van leven als genezing niet meer tot de mogelijkheden behoort.
Om voedingszorg op maat te kunnen adviseren is het belangrijk dat de voedingsdeskundige/diëtist op de hoogte is van het ziekteverloop, de behandelingen en de voedingsproblemen die daarbij kunnen optreden.
In deze Leidraad voor voedingsdeskundigen bij kanker is een inventarisatie gemaakt van de verschillende problemen en worden maatregelen beschreven hoe bij deze problemen kan worden gehandeld.
De auteurs zijn oncologisch diëtisten, verbonden aan diverse centra die zich specifiek op dit gebied richten. Daarbij is ook dankbaar gebruik gemaakt van kennis en ervaring van collega-diëtisten, verpleegkundigen en artsen die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met kanker.
Om voedingszorg op maat te kunnen adviseren is het belangrijk dat de voedingsdeskundige/diëtist op de hoogte is van het ziekteverloop, de behandelingen en de voedingsproblemen die daarbij kunnen optreden.
In deze Leidraad voor voedingsdeskundigen bij kanker is een inventarisatie gemaakt van de verschillende problemen en worden maatregelen beschreven hoe bij deze problemen kan worden gehandeld.
De auteurs zijn oncologisch diëtisten, verbonden aan diverse centra die zich specifiek op dit gebied richten. Daarbij is ook dankbaar gebruik gemaakt van kennis en ervaring van collega-diëtisten, verpleegkundigen en artsen die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met kanker.
Auteur | | Jeanne Vogel |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Gezondheid & Lichaam |