St. JOHN Het kookboek
In 1995 openden Fergus Henderson en Trevor Gulliver in London St. JOHN dat uitgroeide tot een van 's werelds meest spraakmakende restaurants. St. JOHN wordt gezien als een van de grondleggers van het nu alom omarmde 'head to tail' principe; alles wordt gebruikt, niks gaat verloren.
Dit nieuwe kookboek staat bomvol opwindende recepten, van verfijnde combinaties tot eenvoudige boerenkost en vertegenwoordigt alles waar St. JOHN in zijn 25-jarig bestaan zo beroemd mee is geworden. Het bevat traditionele favorieten zoals Eccles cake, duivelse niertjes en cake met zaden en madera, evenals veel St. JOHN klassiekers voor de wat avontuurlijkere thuiskok - geroosterde mergpijpjes met peterseliesalade, gesmoorde pens en gegrild runderhart met biet en gepekelde walnoten.
Met meer dan 250 uitzonderlijke recepten en 100 eigenzinnige foto's is St. JOHN het kookboek een aanvulling in ieders keuken.
Fergus Henderson studeerde oorspronkelijk architectuur voordat zijn focus verschoof naar het koken. Samen met zijn vrouw Margot zwaaide hij de scepter over de keuken in de pub The French House in Soho voordat hij samen met Trevor St. JOHN startte.
Trevor Gulliver heeft onder andere gewerkt bij wijnbars, microbrouwerijen en restaurants. Samen met Fergus Henderson is hij verantwoordelijk voor het succes van St. JOHN.
Auteur | | Fergus Henderson |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |