De landgoedkeuken
Heerlijkheid Mariënwaerdt is een eeuwenoud familielandgoed van ruim 1000 hectare in het Betuwse Beesd. Met de oogst van het land, uit de historische moestuin en uit de boomgaard worden eigen producten gemaakt,zoals jams, curds, chutneys, sappen en sauzen, koekjes, granola, noten- en appeltaart. Een grote kudde melkvee graast het gehele jaar op de klaver- en kruidenrijke weilanden van het landgoed. Van de biologische melk wordt kaas gemaakt.
Op Mariënwaerdt wordt met de seizoenen mee gekookt. Binnen de familie Van Verschuer zijn van generatie op generatie recepten en bereidingstechnieken doorgegeven. De huidige generatie heeft de familierecepten aangepast aan deze tijd en nieuwe recepten toegevoegd. In De landgoedkeuken delen zij deze recepten, waardoor een stukje van de magie van Mariënwaerdt voor iedereen toegankelijk wordt.
Op Mariënwaerdt wordt met de seizoenen mee gekookt. Binnen de familie Van Verschuer zijn van generatie op generatie recepten en bereidingstechnieken doorgegeven. De huidige generatie heeft de familierecepten aangepast aan deze tijd en nieuwe recepten toegevoegd. In De landgoedkeuken delen zij deze recepten, waardoor een stukje van de magie van Mariënwaerdt voor iedereen toegankelijk wordt.
Auteur | | Nathalie Barones van Verschuer |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |