De Perzische keuken

De Perzische keuken

De Brits-Iraanse kok Yasmin Khan ging in Iran op zoek naar de heerlijkste recepten. Ze werd verwelkomd in woningen in alle uithoeken van het land, van de besneeuwde bergen van Tabriz tot aan de granaatappelboomgaarden van Isfahan. Zo weefde zij een tapijt van verhalen en geurige recepten die zijn geworteld in de rijke traditie van de Perzische keuken.

Yasmin Khan tekende moderne, toegankelijke recepten op zoals fesenjoon (kip met walnoten en granaatappels), tahcheen (gebakken rijst met saffraan en aubergine) en rozen-amandeltaart. Via de recepten, de verhalen en de vele sfeervolle foto's neemt Yasmin ons mee naar dit mysterieuze en
mooie land.

Yasmin Khan werkt in Londen als kok en schrijver. Ze geeft Perzische kooklessen en organiseert pop-uprestaurants. Buiten de keuken werkt Yasmin als campagnevoerder en is zij verantwoordelijk voor campagnes voor onder andere NGO 's, vooral met betrekking tot het Midden-Oosten.

Auteur | Yasmin Khan
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9781632867100
Boekomslag voor ISBN: 9789461431066
Boekomslag voor ISBN: 9789461432803
Boekomslag voor ISBN: 9789083145518
Boekomslag voor ISBN: 9781408883846
Boekomslag voor ISBN: 9781408868737


Boekn ©