De smaken van Italië
'De smaken van Italië' is een bekroonde klassieker en geschreven door de belangrijkste culinair auteur van dit moment. Toen het boek in 1989 voor het eerst verscheen, maakte het al een enorme indruk. Sindsdien bleef het het meest gezaghebbende én het meest toegankelijke kookboek over een van de lekkerste keukens van de wereld. Deze nieuwe editie, die 25 jaar later verschijnt, gaf Claudia de gelegenheid haar boek bij te werken en nieuwe recepten toe te voegen.
Ze reisde voor haar onderzoek door heel Italië, en trok zowel door steden als door het platteland om de lokale specialiteiten van elk gebied te ontdekken.
Veel tijd bracht ze door in restaurants, maar ook in privékeukens -niet alleen om te zien hoe er wordt gekookt, maar ook om te luisteren naar de bijbehorende verhalen. De gerechten in 'De smaken van Italië' zijn eenvoudig, onverwacht, zalig en onweerstaanbaar - een combinatie van de keukens van het platteland, de boerenkeuken en de 'grote gerechten' van de adel. Claudia's prachtige en onderhoudende boek bevat zo'n 300 recepten.
Claudia Roden werd geboren in Caïro, waar ze ook opgroeide. Zij ging in Parijs naar school en daarna naar Londen om kunstgeschiedenis te studeren. Haar ouders verlieten Egypte na de Suezcrisis in 1956, waarna de familie zich in Engeland vestigde. In 1960 begon ze met schrijven over eten, deels om te proberen het verloren familiekapitaal weer terug te verdienen, maar ook vanuit het verlangen heerlijke gerechten en andere werelden te ontdekken. Het eten van Italië groeide uit tot de serie 'De smaken van Italië' die in 1987 in het magazine van de Sunday Times verscheen. Tot haar bekendste boeken behoren:
'A Book of Middle-Eastern Food', 'Duizend-en-één smaken', 'De joodse keuken' en 'De smaken van Spanje'.
Ze reisde voor haar onderzoek door heel Italië, en trok zowel door steden als door het platteland om de lokale specialiteiten van elk gebied te ontdekken.
Veel tijd bracht ze door in restaurants, maar ook in privékeukens -niet alleen om te zien hoe er wordt gekookt, maar ook om te luisteren naar de bijbehorende verhalen. De gerechten in 'De smaken van Italië' zijn eenvoudig, onverwacht, zalig en onweerstaanbaar - een combinatie van de keukens van het platteland, de boerenkeuken en de 'grote gerechten' van de adel. Claudia's prachtige en onderhoudende boek bevat zo'n 300 recepten.
Claudia Roden werd geboren in Caïro, waar ze ook opgroeide. Zij ging in Parijs naar school en daarna naar Londen om kunstgeschiedenis te studeren. Haar ouders verlieten Egypte na de Suezcrisis in 1956, waarna de familie zich in Engeland vestigde. In 1960 begon ze met schrijven over eten, deels om te proberen het verloren familiekapitaal weer terug te verdienen, maar ook vanuit het verlangen heerlijke gerechten en andere werelden te ontdekken. Het eten van Italië groeide uit tot de serie 'De smaken van Italië' die in 1987 in het magazine van de Sunday Times verscheen. Tot haar bekendste boeken behoren:
'A Book of Middle-Eastern Food', 'Duizend-en-één smaken', 'De joodse keuken' en 'De smaken van Spanje'.
Auteur | | Claudia Roden |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |