De smaak van de Wadden
De Wadden, het laatste stukje wildernis in Nederland. Wie krijgt er nou niet een bijzonder gevoel bij het denken aan de eilanden, omringd door zee? Het leven is er anders: minder gejaagd; meer op elkaar, de zee en de natuur gericht. Elke dag leven met eb en vloed, het gevoel van vrijheid, de zilte lucht en de producten die het eiland voortbrengt. De smaak van de Wadden is een bijzonder kijk- en leesboek, dat de sfeer van de eilanden overbrengt. De natuur, de bijzondere aspecten van de Wadden, landbouw, visserij, historische en culturele achtergronden worden in beeld en verhaal belicht. De mensen die er leven komen aan het woord, zij houden het gebied leefbaar en vertellen over de passie voor hun eiland. Het landschap heeft een belangrijke functie in het dagelijks leven van de eilandbewoners en van hen die er hun inkomsten uit moeten zien te verwezenlijken. In dit boek is veel aandacht voor het culinaire erfgoed van de Wadden. Producten uit zee, op ambachtelijke wijze gevangen, maar ook van het land, met respect voor de natuur geteeld. Locale producenten geven uitleg over hun werkwijze, koks op de eilanden bereiden een gerecht met streekproducten en geven hun receptuur prijs, zodat iedereen een vleugje 'smaak van de Wadden' in huis kan halen.
Auteur | | Annette van Ruitenburg |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |