De Joodse keuken

De Joodse keuken

Ingrijpend herziene uitgave
De Joodse keuken vertelt de geschiedenis van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. In twee verschillende delen beschrijft Claudia Roden in dit boek de smaken en de ontwikkeling van de Asjkenazische keuken, waarvan de wortels in West- en Oost-Europa en Rusland liggen, enerzijds en van de Sefardische keuken (mediterrane landen en Aziƫ) anderzijds.
De 800 recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar verzamelde uit de diaspora. Ze proefde de gerechten en sprak met koks, marktkooplieden en mensen die de recepten uit de overlevering kennen. Het resultaat zijn de magnifieke verhalen en recepten in dit monumentale boek.
Dit boek geeft het complete beeld van de veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur zoals die zich in de loop der eeuwen heeft gevormd.

Auteur | Claudia Roden
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789059569256
Boekomslag voor ISBN: 9780241996645
Boekomslag voor ISBN: 9781586636128
Boekomslag voor ISBN: 9789054722700
Boekomslag voor ISBN: 9789083277400
Boekomslag voor ISBN: 9789068683370


Boekn ©