Hartige verrassingen
Hartige verrassingen. Snacks en hapjes uit de keuken van mijn moeder. Lonny Gerungan. Indonesië kent een echte snackcultuur. Veel mensen eten de hele dag door kleine hapjes. Ook Lonny Gerungan genoot van de hapjes. Zoals de tahu isi van de venter die met zijn karretje voor de schoolpoort stond. Hij bakte in olie een stukje uitgeholde tahu met een plukje gehakt. De kinderen aten het hapje op met wat pindasaus en sambal. Simpel, voedzaam en lekker. Lonny vond het de moeite waard de snackcultuur in een boekje vast te leggen. De smakelijke Indonesische snacks zijn relatief eenvoudig te bereiden. Haal met de hapjes in Hartige verrassingen de sfeer en geuren van een Balinese pasar malam in huis. De meeste gepresenteerde snacks zijn licht, een aantal is ook vetvrij. U kunt dankzij het uitgebreide aanbod van Oosterse producten in de toko’s en Chinese supermarkten de snacks eenvoudig in de originele smaken bereiden. Lonny laat u kennismaken met krokante, frisse en pittige snacks en bijzonder sausjes. Echte klassiekers als lemper en Indische kroket, hapjes die u verfrissen. Lonny laat zien hoe u door te frituren, grillen, stomen en zelfs te koken originele hartige verrassingen kunt presenteren. Lonny Gerungan ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot dé specialist van de Indonesische keuken. Geboren en getogen op Bali, draagt hij in Europa de culinaire cultuur van zijn geboorteland uit door het maken van boeken en televisieseries en het verzorgen van kookdemonstraties, workshops en masterclasses. Van zijn hand verschenen eerder Het Bali kookboek, De authentiek Indische keuken en Lonny’s rijsttafel.
Auteur | | Lonny Gerungan |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |