Green En Black S Chocoladerecepten
In dit ultieme chocoladekookboek van het luxe chocolademerk Green & Black’s zijn 100 van de meest decadente en verrukkelijke recepten verzameld die iedereen tot de hoogste chocoladeverrukking zullen brengen - van eenvoudig tot geraffineerd; zoet én hartig.
De rijke textuur en smaak van chocolade maakt dat het als product bijzonder breed toepasbaar is in de keuken. Niet alleen in rijke, donkere desserts, maar ook als een uitstekend ingrediënt om hartige en pittige gerechten extra smaak mee te geven.
Naast tips over kooktechnieken en hoe je met chocolade om moet gaan zijn verhalen over de Maya's in Belize en de teelt en productie van chocolade door het hele boek geweven. Met de schitterende culinaire en lokale fotografie van Fran Yorke is Green & Black's chocoladerecepten een feest voor alle zintuigen.
Green & Black’s werd in 1991 opgericht door Josephine Fairley en Craig Sams uit een verlangen om lekkere biologische chocolade van een goede kwaliteit te maken zonder schade aan het milieu te veroorzaken. Zij kopen de cacao bij kleine producenten die er een eerlijke prijs voor krijgen en de cacao wordt geteeld zonder gebruik van chemicaliën of kunstmest. De Maya Gold chocolade van Green & Black’s was in 1994 het eerste product dat met het predikaat Fairtrade werd beloond, als erkenning van de steun die het merk aan de Maya-cacaoboeren in Belize geeft.
De rijke textuur en smaak van chocolade maakt dat het als product bijzonder breed toepasbaar is in de keuken. Niet alleen in rijke, donkere desserts, maar ook als een uitstekend ingrediënt om hartige en pittige gerechten extra smaak mee te geven.
Naast tips over kooktechnieken en hoe je met chocolade om moet gaan zijn verhalen over de Maya's in Belize en de teelt en productie van chocolade door het hele boek geweven. Met de schitterende culinaire en lokale fotografie van Fran Yorke is Green & Black's chocoladerecepten een feest voor alle zintuigen.
Green & Black’s werd in 1991 opgericht door Josephine Fairley en Craig Sams uit een verlangen om lekkere biologische chocolade van een goede kwaliteit te maken zonder schade aan het milieu te veroorzaken. Zij kopen de cacao bij kleine producenten die er een eerlijke prijs voor krijgen en de cacao wordt geteeld zonder gebruik van chemicaliën of kunstmest. De Maya Gold chocolade van Green & Black’s was in 1994 het eerste product dat met het predikaat Fairtrade werd beloond, als erkenning van de steun die het merk aan de Maya-cacaoboeren in Belize geeft.
Auteur | | C. Jeremy |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |