Lonny's Rijsttafel
De traditie van de rijsttafel ontstond in ons land toen eind jaren veertig van de vorige eeuw vele ‘Indische Nederlanders’ met hun gezinnen vanuit Indië terug naar Nederland kwamen. Sindsdien staan op de kaart van elk Indisch restaurant enkele rijsttafelmenu’s. Het organiseren en bereiden van zo’n rijsttafel, die uit vele gerechten bestaat, vraagt wel enige kennis van de Indische/Indonesische keuken.
Lonny Gerungan, de bekende televisiekok die al vele jaren kookprogramma’s over de (eet)cultuur in Indonesië maakt, geeft in De Rijsttafel alle benodigde informatie en een honderdtal recepten om zo een gevarieerde maaltijd te kunnen samenstellen. Niet alleen wordt ingegaan op de geschiedenis van de rijsttafel, ook is er uitgebreide productinformatie over bekende en onbekende ingrediënten die in de Indonesische keuken een belangrijke rol spelen.
Het receptendeel is ingedeeld naar product: rijst; vis, schaal- en schepdieren; vlees; gevogelte; eieren, tahu en tempe; groenten; bijgerechten en zoete gerechten. Om de beginnende rijsttafelkok te ondersteunen zijn er enkele menuvoorbeelden opgenomen.
Schitterende foto’s van gerechten, ingrediënten en bereidingstechnieken maken deze handleiding voor liefhebbers van Indonesisch eten compleet.
Lonny Gerungan, de bekende televisiekok die al vele jaren kookprogramma’s over de (eet)cultuur in Indonesië maakt, geeft in De Rijsttafel alle benodigde informatie en een honderdtal recepten om zo een gevarieerde maaltijd te kunnen samenstellen. Niet alleen wordt ingegaan op de geschiedenis van de rijsttafel, ook is er uitgebreide productinformatie over bekende en onbekende ingrediënten die in de Indonesische keuken een belangrijke rol spelen.
Het receptendeel is ingedeeld naar product: rijst; vis, schaal- en schepdieren; vlees; gevogelte; eieren, tahu en tempe; groenten; bijgerechten en zoete gerechten. Om de beginnende rijsttafelkok te ondersteunen zijn er enkele menuvoorbeelden opgenomen.
Schitterende foto’s van gerechten, ingrediënten en bereidingstechnieken maken deze handleiding voor liefhebbers van Indonesisch eten compleet.
Auteur | | L. Gerungan |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |