Puur Chocola

Puur Chocola

Puur chocola is een kook- en een leesboek met recepten voor hartige gerechten, zoals Duivelse chocoladeniertjes, Linzenpuree met raviolini en Haas met chocoladesaus, desserts zoals Chocoladefondue en Chocoladerol en gebak, bijvoorbeeld Driekoningenchocoladetaart Brioche met cacaonibs. In het inleidende deel is algemene informatie te vinden zoals de geschiedenis van chocola, de verwerking van de cacaoboon tot consumptiechocola en voedingswaarde en toepassingen. Belangrijk is ook het hoofdstuk met de beschrijving van verschillende basistechnieken voor het verwerken van chocolade in de keuken, zoals smelten, gieten, vormen en tempereren. De recepten in de laatste hoofdstukken zijn stap voor stap beschreven en geïllustreerd met vele smakelijke foto's. Dit alles maakt Puur chocola een boek om van te watertanden.
Chantal Coady is eigenaresse van Rococo, dé chocoladewinkel van Londen, aan King's Road, waar zij onder andere zelfgemaakte bonbons en repen verkoopt. Zij is een voorvechtster voor 'puur' chocola, zonder toevoeging van dierlijke vetten en zoetstoffen.


Auteur | Chantal Coady
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789036633628
Boekomslag voor ISBN: 9789048844401
Boekomslag voor ISBN: 9789081058216
Boekomslag voor ISBN: 9789001790806
Boekomslag voor ISBN: 9781451109122
Boekomslag voor ISBN: 9789054611950


Boekn ©