Couperus culinair

Couperus culinair

Proef de fascinerende wereld van Louis Couperus
Met een voorwoord van Johannes van Dam
Roep de verloren tijd op met recepten uit Couperus' Den Haag, Italië en Indië. Maak zelf de vermouth americano waar hij zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse soupertje van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef het Indië van Couperus met de heerlijkste rijsttafel.
In dit boek vind je alle recepten waar de fijnproever Couperus en zijn personages van hielden, gecombineerd met verrassende fragmenten uit Couperus' werk en schitterende foto's van bijzondere gerechten en locaties. Een deel van de recepten is afkomstig uit het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakt Buschman een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus' ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken.
José Buschman is historica en Couperuskenner. Ze publiceerde over Louis Couperus onder meer Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar en Een dandy in de Oriënt en is een van de oprichters van het Couperus Genootschap.

Auteur | José Buschman
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789059374294
Boekomslag voor ISBN: 9789059375017
Boekomslag voor ISBN: 9789073978560
Boekomslag voor ISBN: 9789059371408
Boekomslag voor ISBN: 8712200551832


Boekn ©