Brood
Brood, het lijkt zo doodgewoon, zo alledaags dat bijna niemand stilstaat bij de oorsprong, de geschiedenis en de betekenis van dit levensmiddel. Toch begon de westerse beschaving vanaf het moment dat mensen brood gingen eten en speelt brood een hoofdrol in vele culturen en religies: van de oude Egyptenaren met hun ‘brood en bier’ en de Romeinen met hun ‘brood en spelen’, tot het christendom met zijn ‘dagelijks brood’ en gewijde hostie.
Nu de interesse in goed en gezond eten is toegenomen, lijkt ook de belangstelling voor brood weer sterk te groeien – in het bijzonder nu de broodbakmachine zich in een grote populariteit mag verheugen en er in steeds meer huishoudens brood wordt gebakken.
In dit boek leest u over het ontstaan, de geschiedenis, de cultuur en de betekenis van het brood. U ontdekt hoe het brood in het oude Egypte werd gebakken, waarom matzes plat zijn, wat voor brood men in de Middeleeuwen at, hoe een gastronomische bakker te werk gaat, en nog heel veel meer. Tevens bevat dit rijk geïllustreerde boek een aantal exclusieve recepten, waaronder vrijwel vergeten broodrecepten uit de Oudheid en enkele Oudhollandse streekrecepten.
Nu de interesse in goed en gezond eten is toegenomen, lijkt ook de belangstelling voor brood weer sterk te groeien – in het bijzonder nu de broodbakmachine zich in een grote populariteit mag verheugen en er in steeds meer huishoudens brood wordt gebakken.
In dit boek leest u over het ontstaan, de geschiedenis, de cultuur en de betekenis van het brood. U ontdekt hoe het brood in het oude Egypte werd gebakken, waarom matzes plat zijn, wat voor brood men in de Middeleeuwen at, hoe een gastronomische bakker te werk gaat, en nog heel veel meer. Tevens bevat dit rijk geïllustreerde boek een aantal exclusieve recepten, waaronder vrijwel vergeten broodrecepten uit de Oudheid en enkele Oudhollandse streekrecepten.
Auteur | | Guus Houtzager |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |