Koken met kruiden (extracten)
Scones met look en rozemarijn, peterseliewijn, wortelcake met kurkuma, lavendelhoning, cappuccino van zalm met roomse kamille, mueslirepen met gember, geraniumcake, fudge met rozemarijn, karwijzaadbrood, verloren brood met siroop van roos en oranjebloesem... Spannende namen voor bijzondere gerechten. Ze werden gecreëerd door aromatherapeute Créosa Govaers. Als geen ander weet ze hoe ze essentiële oliën van kruiden en verse kruiden kan verwerken in recepten. Ze zweert bij eenvoud en laat zo de smaken van de kruiden tot hun volle recht komen. Een echte boost voor uw smaakpapillen. Maar er is meer: de gerechten zijn niet alleen verrukkelijk, ze zijn ook nog heilzaam. Van de oudheid tot vandaag weten artsen en apothekers dat kruiden geneeskrachtige substanties bevatten. Créosa Govaers serveert deze kennis samen met de recepten. Tijm die ontsmettend werkt, grove den die afvalstoffen uit het lichaam verwijdert, knoflook die de cholesterol verlaagt ... Met kennis van zaken krijgt de lezer uitstekende tips om kruiden te gebruiken voor lichaam en geest.
Auteur | | Creosa Govaers |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |