Hanzekookboek
* Spannende recepten die indruk zullen maken
De Hanze was in de late middeleeuwen een bloeiend verbond van steden en kooplieden in het Noordzee- en Oostzeegebied. Het stadsbeeld van de Nederlandse Hanzesteden getuigt nog altijd van de rijkdom in die periode. Maar ook op culinair gebied is een rijke erfenis terug te vinden.
Dit boek geeft een beeld van het culinaire Hanze-erfgoed, niet alleen in Nederland en Belgiƫ (Brugge zal in 2002 een belangrijke rol spelen in de viering van de jaarlijkse internationale Hanzedagen), maar ook in Duitsland, Engeland en de landen in Noord- en Oost-Europa.
Het resultaat is een door en door internationaal kookboek, met fascinerende gerechten als Roffioelen uit Zwolle, Brugse kletskoppen, Rattenstaarten uit Duitsland, Kugelis uit Litouwen en Janssons verleiding uit Zweden.
In het boek, tot stand gekomen onder leiding van Bureau Hanzesteden, wordt bovendien de rijke Hanzegeschiedenis op fascinerende wijze tot leven gebracht.
De Hanze was in de late middeleeuwen een bloeiend verbond van steden en kooplieden in het Noordzee- en Oostzeegebied. Het stadsbeeld van de Nederlandse Hanzesteden getuigt nog altijd van de rijkdom in die periode. Maar ook op culinair gebied is een rijke erfenis terug te vinden.
Dit boek geeft een beeld van het culinaire Hanze-erfgoed, niet alleen in Nederland en Belgiƫ (Brugge zal in 2002 een belangrijke rol spelen in de viering van de jaarlijkse internationale Hanzedagen), maar ook in Duitsland, Engeland en de landen in Noord- en Oost-Europa.
Het resultaat is een door en door internationaal kookboek, met fascinerende gerechten als Roffioelen uit Zwolle, Brugse kletskoppen, Rattenstaarten uit Duitsland, Kugelis uit Litouwen en Janssons verleiding uit Zweden.
In het boek, tot stand gekomen onder leiding van Bureau Hanzesteden, wordt bovendien de rijke Hanzegeschiedenis op fascinerende wijze tot leven gebracht.
Auteur | | Bureau Hanzested |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |