Leven Met De Ander

Leven Met De Ander

Vriendschap en verdraagzaamheid worden verdiept vanuit 20 eeuwen westerse filosofie en literatuur
Actueel en maatschappelijk relevant
Waarom laten wij ons geluk afhangen van een ander? Zijn er nog mensen die zomaar iets doen, uit vriendschap? Hoe kan een huwelijk uitmonden in echtscheiding? Moeten we bij de uitbouw van de samenleving rekening houden met de aanwezigheid van 'anderen'?
Een 'gepaste' omgang tussen mensen, zowel interpersoonlijk als maatschappelijk, is niet evident. Dat toont de geschiedenis. Dat ervaar je dagelijks. Daarover gaat het in poëzie, romans en toneelstukken. Daarin hebben denkers zich verdiept.
Wat is de essentie van vriendschap en verraad, verdraagzaamheid en verstoting? Walter van Reusel peilt ernaar vanuit filosofische, historische, psychologische en sociologische invalshoeken. Hij haalt verrassende literaire fragmenten aan. En als vanzelf stoot hij op andere actuele thema's: identiteit, democratie, rechten, liefde, politiek, multiculturalisme en racisme.
In elf verhelderende filosofische essays stelt Van Reusel intrigerende vragen. Er sneuvelen makkelijke zekerheden. Er ontstaan nieuwe uitzichten. Een boek als een vergrootglas.
WALTER VAN REUSEL doceert wijsbegeerte en ethiek aan de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst, campus De Nayer (Mechelen) en campus Vlekho (Brussel). Voor Leven of dood. Over moeilijke grenzen, eveneens uitgegeven bij Davidsfonds/Leuven, kreeg hij de Max Wildiersprijs voor het essay.

Auteur | Walter Van Reusel
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Mens & Maatschappij

bol logo

Kijk verder



Boekn ©