Wie de bron kent ...

Wie de bron kent ...

Wat rest ons als de catechismus van onze kinderjaren op de zinvragen van het leven geen bevredigend antwoord meer biedt? Kan de mens met een modern wereldbeeld, in het licht van de hedendaagse natuurwetenschap, nog religieus zijn? Willigis Jäger laat zien dat dit kan als de mens die vragen maar onder ogen ziet in plaats van ze te ontwijken. Op de weg van de mystieke ervaring die doorheen het leven van alledag voert, komen zoekers naar zin en betekenis tot verrassende inzichten. Dan blijkt dat de grenzen tussen natuurwetenschap en mystiek verdwijnen en religie een levende ervaring wordt.
Wie de bron kent... maakt de balans op en documenteert tegelijk de levensweg van een man die een roeping vervult. Na een korte autobiografische schets volgen zendbrieven die Willigis sinds 1992 aan zijn steeds groter wordende leerlingengroep regelmatig toestuurt. Ze belichten alle belangrijke thema's van het spirituele leven. De lezer raakt op deze manier vertrouwd met de visie van de 'grensganger' Willigis Jäger - een visie die niet uit boeken, maar uit diepe mystieke ervaring afkomstig is en misschien juist daarom door dogmatici van verschillende herkomst wordt afgewezen. Het laatste deel van het boek gaat in op zijn conflict met Rome en illustreert dit met enkele karakteristieke fragmenten uit de grote hoeveelheid brieven die hem daarover hebben bereikt. In een gesprek met Christoph Quarch neemt Willigis tenslotte nog eens stelling met betrekking tot de tegen hem gerezen bezwaren en geeft hij zijn huidige standpunt weer.
Wie de bron kent... is een uiterst praktische leidraad voor wie in de huidige tijd de mystieke weg wil leren bewandelen.

Auteur | Willigis Jäger
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Religie, Spiritualiteit & Filosofie

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789056703363
Boekomslag voor ISBN: 9789056703325
Boekomslag voor ISBN: 9789056700959
Boekomslag voor ISBN: 9789060757635
Boekomslag voor ISBN: 9789056701291
Boekomslag voor ISBN: 9789056701871


Boekn ©