Ratjetoe
Waarom heet een kir eigenlijk zo en komt la sauce hollandaise echt uit Nederland? Wat is un poisson davril en waarom kijken Fransen vreemd wanneer je ze uitnodigt voor une gourmette? Is het nou wel of niet netjes om amuse gueule te zeggen? De Franse keuken kent niet alleen veel gastronomische verrassingen, maar ook heel wat culturele en taalkundige geheimen, die in Ratjetoe worden onthuld.
Ratjetoe is een culinair taalboek Frans, vol knipogen, valkuilen en anekdotes over gerechten en dranken. Nuttig wanneer je je Frans wilt verbeteren. Een lust voor het oog, vanwege de vele kleurenfotos en humoristische illustraties. Een must voor iedereen die zich interesseert voor de Franse keuken en verplichte literatuur voor de horeca! Met 120 ludieke vragen (én antwoorden) om je keukenfrans te testen.
Marion Everink (1961) woont met man en kinderen al vele jaren in Frankrijk. Ze schrijft en vertaalt. Van haar hand verschenen eerder Meer sjans met Frans!, Das nou Frans! en Luister eens Frans (audio-boek). Meer informatie op www.marioneverink.eu of voor andere taalwetenswaardigheden: http://meer-sjans-met-frans.blogspot.com.
Ratjetoe is een culinair taalboek Frans, vol knipogen, valkuilen en anekdotes over gerechten en dranken. Nuttig wanneer je je Frans wilt verbeteren. Een lust voor het oog, vanwege de vele kleurenfotos en humoristische illustraties. Een must voor iedereen die zich interesseert voor de Franse keuken en verplichte literatuur voor de horeca! Met 120 ludieke vragen (én antwoorden) om je keukenfrans te testen.
Marion Everink (1961) woont met man en kinderen al vele jaren in Frankrijk. Ze schrijft en vertaalt. Van haar hand verschenen eerder Meer sjans met Frans!, Das nou Frans! en Luister eens Frans (audio-boek). Meer informatie op www.marioneverink.eu of voor andere taalwetenswaardigheden: http://meer-sjans-met-frans.blogspot.com.
Auteur | | Marion Everink |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Taal |