Tapas En Zo
De laatste jaren zijn tapas enorm populair geworden. Tapasrestaurants en -bars schieten als paddestoelen uit de grond. Een ware trend. In kookboekenland wordt die trend nu ook neergezet. Een verfrissend nieuw boek: Tapas en zo, uit de keuken van Café De Oude Mol. De auteur Michèle Auriel, die zelf jarenlang eigenaresse van een tapasrestaurant is geweest, zet in dit boek haar experimenten en bevindingen uiteen en laat zien dat tapas een groter bereik hebben dan alleen Spanje. Invloeden uit Zuid-Europa, Noord-Afrika en Zuid-Amerika worden naast elkaar gezet. Traditionele keukens worden gecombineerd en nieuwe verrassende smaken ontstaan. Tapas en zo maakt duidelijk hoe je op eenvoudige wijze een zeer gevarieerde maaltijd samen kan stellen. Van oorsprong eten van het volk en daarom hoeft er geen overbodige poeha aan te pas te komen om goed en lekker te koken. "Simpel en vers, dat is toch het belangrijkste". De recepten zijn inderdaad van grote eenvoud en beperken zich niet alleen tot tapas. Een kleine greep uit de inhoud: Sardinepasta, Cabrales met port, Mosterdsoep met spek, Broccolisalade met parmezaanse kaas en ansjovis, Auberginerolletjes met walnotenvulling en Omgeklapte appeltaart. Snel en makkelijk, zodat je ook tijd voor je gasten overhoudt, want de nadruk ligt ook op de sfeer en gezelligheid die bij eten hoort. Het boek is eveneens voorzien van een handige index met informatie, tips en adviezen. Voor iedereen toegankelijk en er zijn geen speciale vaardigheden vereist om met dit boek goed en lekker te koken. Michèle Auriel als ervaren kokkin, Sanne Schuts als ontwerper, David Adams voor de fotografie en Piet Raphael voor de teksten. Vier vrienden met elk hun eigen expertise hebben de handen ineen geslagen om - geheel op eigen initiatief - een eigentijds kookboek te maken. Heldere vormgeving en met bijzonder mooie foto's van David Adams maakt Tapas en zo een visueel zeer aantrekkelijk kookboek.
Auteur | | Michèle Auriel |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |