De ierse keuken

De ierse keuken

DE IERSE KEUKEN IN MEER DAN 200 AUTHENTIEKE RECEPTEN

De Ierse keuken is geen exotische haute cuisine, maar eerlijk en recht-toe-recht-aan. Met liefde en met de verse, gezonde producten van hun eigen eiland bereiden de Ieren de meest verrukkelijke gerechten.

Wie er ooit Atlantische zalm heeft mogen proeven, mals lamsvlees of verse groente, weet dat de Ierse keuken niet voor niets tot de meest gewaardeerde ter wereld behoort. De natuur in Ierland, gul bedeeld met groene weiden, uitgestrekte meren en rivieren en omspoeld door de zee, voorziet in een ruim aanbod aan groente-, vlees- en visgerechten. En net als in Nederland neemt ook de aardappel een belangrijke plaats in.

In DE IERSE KEUKEN vindt u traditionele recepten, zoals Colcannon, Beef in Guinness en Gebakken zalm met spinaziesaus, naast eigentijdse als Quiche van gerookte schelvis en ei en Duckling Rincaniia.

Natuurlijk komen ook soepen, sauzen, salades en allerhande andere culinaire zaken ruim aan bod, zoals Iers sodabrood en Whiskeymosterd. Om de maaltijd af te ronden zijn er Scones met jams en jelly's en andere gebakken heerlijkheden, Rabarber-citroentaart of Fraughan muffins.

Rosemary Moon - ervaren kookboekschrijfster en vaak te gast bij de Ierse en Britse tv - verzamelde niet alleen meer dan 200 smakelijke recepten voor iedere gelegenheid, ze voorzag ze in dit boek van een vleugje humor en een flinke eetlepel interessante achtergrondinformatie.

Auteur | Rosemary Moon
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789062913503
Boekomslag voor ISBN: 9781680524123
Boekomslag voor ISBN: 9781466889262
Boekomslag voor ISBN: 9789060974797
Boekomslag voor ISBN: 9783895083921
Boekomslag voor ISBN: 9789020947434


Boekn ©