Haring
In onze tijd wordt haring als snack gegeten aan de kar, maar ook als hartige hap op exclusieve feesten. Toch weten de meesten van ons maar weinig van de culinaire mogelijkheden die de haring te bieden heeft. Zo is er naast Maatjesharing met of zonder uitjes ook haring gerookt, gestoomd, gebakken, in 't zuur, gemarineerd, uit de oven, van de barbecue, gefrituurd en gegrild. Voor dit boek verzamelde Thea Detiger de heerlijkste recepten met haring, die u zelf makkelijk kunt maken. Van oerdegelijke recepten als het eenpansgerecht Labskous tot Haringsalade met appelgraanjenever en Haringtartaar met Zaanse mosterd. Thea Detiger vertelt u ook allerlei wetenswaardigheden over haring in Nederland. Daarnaast gunt ze u een kijkje in andere landen, waar de haring als lekkernij geldt en vaak heel anders wordt gegeten, zoals in de exotische gerechten Avocado gevuld met haring, Aardappeltortilla met matjes en Cajun haringsalade met garnalen.
Auteur | | Thea Detiger |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |