Bijlmer-kookboek

Bijlmer-kookboek

Amsterdam-Zuidoost, en vooral de Bijlmer, wordt ook wel 'het kleurrijkste stukje Nederland' genoemd. Er wonen ongeveer 90.000 mensen, verdeeld over meer dan honderd nationaliteiten. Er is dan ook een enorme diversiteit in de culturen en de tradities van de bewoners. Die diversiteit komt uiteraard ook tot uitdrukking in de keuken: dag in dag uit worden hier gerechten bereid die hun oorsprong vinden in alle delen van de wereld.

In Het Bijlmer-kookboek zijn bijna honderd van zulke recepten verzameld. Vrijwel alle ingrediënten zijn in Nederland verkrijgbaar, en als dat niet het geval is, worden er alternatieven geboden.

Probeert u eens het Tunesische voorgerecht Briek, dat bestaat uit gehakt of tonijn in bladerdeeg. En Kisin Köfte, een vegetarisch gerecht uit Turkije van gebroken tarwe. Uit Kameroen komen Worteltjes met sinaasappelsap en komijn, en ook Mango met kerrygarnalen. En wat dacht u van Torta de miel, een heerlijke honingtaart uit Bolivia?

De gerechten in Het Bijlmer-kookboek zijn afkomstig van de inwoners van Zuidoost. De illustraties zijn van de eveneens in de Bijlmer woonachtige Nigeriaanse tekenaar Valentine Eflong.

Het Bijlmer-kookboek is hèt voorbeeld van de multiculturele en culinaire rijkdom van onze samenleving.

Auteur | Onbekend Auteur
Taal | Nederlands
Type | Paperback
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789055019649
Boekomslag voor ISBN: 9789020407525
Boekomslag voor ISBN: 9789061692478
Boekomslag voor ISBN: 9789081990608


Boekn ©