De Vele Smaken Van De Italiaanse Keuken
De liefde voor de Italiaanse keuken is Antonio Carluccio met de paplepel ingegoten. In zijn jonge jaren bracht hij vele uren door in de keuken bij zijn moeder, die de heerlijkste gerechten bereidde. Maar pas op zijn twintigste ging hij ook zélf koken. Inmiddels woont Antonio Carluccio in Londen en is hij een van de bekendste Italiaanse koks ter wereld. In de Engelse hoofdstad runt hij een vermaard restaurant én een winkel, waar onder andere zijn eigen culinaire producten verkrijgbaar zijn.
In DE VELE SMAKEN VAN DE ITALIAANSE KEUKEN heeft Antonio Carluccio traditionele recepten, zoals Ossobuco milanese (Kalfsschenkel op z'n Milanees), voor een breed publiek toegankelijk gemaakt. Maar ook moderne recepten als Trance di Rombo Lesso con Salsa Pïcante (Tarbot met pikante saus) ontbreken niet. Verder besteedt Antonio Carluccio uiteraard aandacht aan risotto, zoals Risotto con Asparagi (Risotto met asperges), aan gnocchi, zoals Gnocchi di spinaci e gorgonzola (Gnocchi met spinazie en gorgonzola), en aan vele andere Italiaanse heerlijkheden.
Als geen ander weet Antonio Carluccio met eenvoudige, smaakvolle ingrediënten verrukkelijke schotels te bereiden. Zijn kookprogramma's op de BBC vormen dan ook een bron van inspiratie voor vele kijkers.
In DE VELE SMAKEN VAN DE ITALIAANSE KEUKEN heeft Antonio Carluccio traditionele recepten, zoals Ossobuco milanese (Kalfsschenkel op z'n Milanees), voor een breed publiek toegankelijk gemaakt. Maar ook moderne recepten als Trance di Rombo Lesso con Salsa Pïcante (Tarbot met pikante saus) ontbreken niet. Verder besteedt Antonio Carluccio uiteraard aandacht aan risotto, zoals Risotto con Asparagi (Risotto met asperges), aan gnocchi, zoals Gnocchi di spinaci e gorgonzola (Gnocchi met spinazie en gorgonzola), en aan vele andere Italiaanse heerlijkheden.
Als geen ander weet Antonio Carluccio met eenvoudige, smaakvolle ingrediënten verrukkelijke schotels te bereiden. Zijn kookprogramma's op de BBC vormen dan ook een bron van inspiratie voor vele kijkers.
Auteur | | Antonio Carluccio |
Taal | | Nederlands |
Type | | Onbekende bindwijze |
Categorie | | Kookboeken |