Mexicaanse Keuken
De echte Mexicaanse keuken met al zijn opwindende smaken en geuren is voor de meeste Nederlanders nog terra incognita. Dit boek brengt daar echter verandering in; want in DE MEXICAANSE KEUKEN laat Riek Bayless u kennismaken met het authentieke voedsel van Mexico.
De kern van het boek bevat recepten voor heerlijke voorafjes: romige maïssoep met geroosterde chilis of Mexicaanse chorizo met gesmolten kaas, en onweerstaanbaar lekkere hoofdgerechten zoals: gemarineerde, in bananeblad gestoomde vis; geroosterd varkensvlees in rode pepers en, niet te vergeten, de beroemde mole poblano. Ook treft u allerlei recepten aan voor exotische ijssoorten, rijst- en kokosdesserts en verrukkelijke taarten, waarmee u de maaltijd kunt afronden. Bovendien kunt u heerlijke tequila-cocktails op tafel toveren, verkoelende vruchtendranken en zelfs de authentieke, van de Azteken geërfde versie van chocolademelk.
Daarnaast komt u in dit uiterst gevarieerde kookboek een keur aan typisch Mexicaanse specialiteiten tegen als: enchiladas; krokant gebakken tortillas met kip, bonenpuree en avocado; quesadillas en met gemarineerde garnalen gevulde tacos.
De recepten in DE MEXICAANSE KEUKEN bevatten alle aanwijzingen die u nodig heeft om in uw eigen keuken de sfeer en de smaken van het echte Mexico op te roepen. Dankzij de vele menu-suggesties en de tips voor een juiste indeling van de voorbereidingen, zijn de recepten heel eenvoudig klaar te maken door mensen die altijd tijd te kort komen. Bij de meeste recepten worden suggesties gedaan voor diverse variaties en/of vervanging van bepaalde ingrediënten, wat uitermate bevorderlijk is voor de eigen creativiteit.
De kern van het boek bevat recepten voor heerlijke voorafjes: romige maïssoep met geroosterde chilis of Mexicaanse chorizo met gesmolten kaas, en onweerstaanbaar lekkere hoofdgerechten zoals: gemarineerde, in bananeblad gestoomde vis; geroosterd varkensvlees in rode pepers en, niet te vergeten, de beroemde mole poblano. Ook treft u allerlei recepten aan voor exotische ijssoorten, rijst- en kokosdesserts en verrukkelijke taarten, waarmee u de maaltijd kunt afronden. Bovendien kunt u heerlijke tequila-cocktails op tafel toveren, verkoelende vruchtendranken en zelfs de authentieke, van de Azteken geërfde versie van chocolademelk.
Daarnaast komt u in dit uiterst gevarieerde kookboek een keur aan typisch Mexicaanse specialiteiten tegen als: enchiladas; krokant gebakken tortillas met kip, bonenpuree en avocado; quesadillas en met gemarineerde garnalen gevulde tacos.
De recepten in DE MEXICAANSE KEUKEN bevatten alle aanwijzingen die u nodig heeft om in uw eigen keuken de sfeer en de smaken van het echte Mexico op te roepen. Dankzij de vele menu-suggesties en de tips voor een juiste indeling van de voorbereidingen, zijn de recepten heel eenvoudig klaar te maken door mensen die altijd tijd te kort komen. Bij de meeste recepten worden suggesties gedaan voor diverse variaties en/of vervanging van bepaalde ingrediënten, wat uitermate bevorderlijk is voor de eigen creativiteit.
Auteur | | Rick Bayless |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |