Suikervrij gebak & desserts
Iedereen die van eten houdt, lust op tijd en stond een lekker nagerecht. Of het nu om een eenvoudig toetje of een meer bewerkelijk dessert gaat. Maar voor wie om gezondheidsredenen (bijvoorbeeld diabetici) een speciaal dieet moet volgen of uit eigen beweging een pondje wil afvallen, is de keuze beperkt. Een stuk fruit of een zemelenreep gaat al snel vervelen. Daarom bedacht Peter Balcaen voor dit boek 40 originele recepten zonder suiker of overbodige vetten. Van taarten en gebak, mousses en meringues tot milkshakes, kaasdesserts en zoete broden: er is voor elk wat wils. En om te bewijzen dat je je zelfs tijdens de feestdagen niet hoeft te onthouden van een heerlijk nagerecht, creëerde Peter Balcaen smaakvolle varianten op klassiekers zoals riz condé, profiteroles, tiramisù. Met behulp van suiker- en vetvervangers in de vorm van bakvaste zoetstoffen en lichte zuivelproducten slaagt Peter Balcaen erin evenveel smaak, textuur en variatie in zijn nagerechten te brengen als een bakker die met 'klassieke' ingrediënten werkt. Dankzij enkele basisrecepten kan een schier eindeloze reeks nagerechten klaargemaakt worden.
Auteur | | Peter Balcaen |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |