De Middellandse Zee. Koken en reizen
Autentieke recepten uit het Middeiiandse-zeegebied.
groot formaat (260 mm x 360 mm)
De mediterrane wateren worden door drie continenten begrensd: Europa, Azië en Afrika, en sinds de oudheid was deze zee van vitaal belang voor de ontwikkeling van haar keuken. De kusten van Catalonië, Turkije, Tunesië en Marokko en hun beschavingen delen alle in de rijkdommen van het Middellandse-Zeebekken. De keuken is exotisch en vaak uitgesproken landelijk: eenvoudig maar zeer origineel. De keuken is gebaseerd op lokale ingrediënten als bepaalde soorten vis, schaal- en schelpdieren, maar ook op algemeen gangbare producten als granen, vruchten en specerijen.
De heroemde restaurateur, chef-kok en schrijfster Joyce Goldstein heeft ruim 200 recepten verzameld die de veelzijdigheid en tradities van de mediterrane keuken weerspiegelen. Dit zijn gerechten die al eeuwen worden bereid in de keukens van Zuid-Spanje, de Provence, zuidelijk Italië, Griekenland en de Balkan, Turkije, Israël, Libanon, Egypte, Syrië, Tunesië, Algerije en Marokko. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin basistechnieken en belangrijke begrippen uit de mediterrane keuken worden beschreven.
Elke recept is prachtig in beeld gebracht in kleurenfoto’s die het werk zijn van de fotograaf Peter Johnson en stiliste Janice Baker. Tal van adembenemende landschapsfoto’s en een verhelderende tekst over de culinaire geschiedenis van dit deel van de wereld voltooien dit gedenkwaardige portret van het mediterrane leven.
Auteur | | Joyce Golgstein |
Taal | | Noord-Ndebele |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |