Vietnamees Koken
De Vietnamese kookkunst is een unieke kookkunst, die is opgebouwd uit subtiele smaakcombinaties en is ontstaan uit verschillende kookstijlen. In de Vietnamese keuken komen de smaken van China, Thailand, Indonesië en India naar voren; het geheel is overgoten met een vleugje Franse cuisine, dat dateert uit de koloniale tijd. Het eindresultaat is een hoogst aromatische smeltkroes van ingrediënten en smaken. De Vietnamese kookstijl is altijd eenvoudig en elegant. De kookstijl varieert van streek tot streek, al zijn rijst en noedels alomtegenwoordig; ze worden overal in Vietnam bij het ontbijt, bij de lunch en 's avonds gegeten. Bovendien is geen enkele Vietnamese maaltijd compleet zonder verse groenten en kruiden.
Vietnamees koken bevat ruim honderd recepten, waaronder roergebakken spinazie en waterkers, garnalensoep met citroengras, zeeduivel met karamel, en creme caramel met kokos. Alle recepten zijn heel eenvoudig te bereiden, snel klaar, gezond en overheerlijk. Een wok, een scherp mes en een vijzel is eigenlijk alles wat u nodig hebt; de ingrediënten vindt u gewoon in de supermarkt, of anders wel in een toko of oosterse winkel.
Vietnamees koken bevat ruim honderd recepten, waaronder roergebakken spinazie en waterkers, garnalensoep met citroengras, zeeduivel met karamel, en creme caramel met kokos. Alle recepten zijn heel eenvoudig te bereiden, snel klaar, gezond en overheerlijk. Een wok, een scherp mes en een vijzel is eigenlijk alles wat u nodig hebt; de ingrediënten vindt u gewoon in de supermarkt, of anders wel in een toko of oosterse winkel.
Auteur | | Jackum Brown |
Taal | | Nederlands |
Type | | Paperback |
Categorie | | Kookboeken |