Thailand. koken in de wereld

Thailand. koken in de wereld

Thalland trekt toeristen uit alle ontdekkingsreis kunnen gaan: in de
windstreken, niet alleen vanwege verplaatsbare keukentjes op straat, op
zijn rijke historie, culturele schatten en de markten te land en te water, op ieder
natuurschoon, maar ook om zijn vrij plekje, in drijvende restaurants in
buitengewone keuken. In dit koninkrijk rondvaartboten, onder de blote hemel,
is het koken niet aan vaste tijden in kleine of juist reusachtig grote
gebonden, waardoor de bezoekers op eetgelegenheden, of in de elegante,
ieder ogenblik op culinaire luxueuze restaurants van de grote

gebakken en gefrituurd; met aandacht en toewijding bereiden de koks de heerlijkste gerechten á la minute. Zelfs kenners kunnen zo onverwachts op onbekende geneugten stuiten.
De tropische lucht is doorzweemd van een mengeling van exotische specerijen, waarin men na enige tijd de specifieke geuren van koriander, basilicum, citroenblad, gebakken pepers, munt en gember gewaar kan worden.
De Thaise keuken kan zich meten met de beste keukens ter wereld, en is volgens sommigen zelfs de beste zonder meer. Hoe dit ook zij, deze keuken biedt in een scala aan verleidelijke gerechten een boeiende inélange van onverwachte smaakcombinaties. Thailand is dan ook een vruchtbaar land met een ongelooflijk aanbod aan de heerlijkste produkten: dank zij het tropische klimaat groeien hier groenten en gewassen in een bijna verkwistende overvloed. Ananas, bananen, kokosnoten, pepers en gember, om er maar een paar te noemen, verlenen de gerechten telkens weer een onverwachte smaak. De ingrediënten en bereidingswijzen zijn zo uiteenlopend dat ieder Thais gerecht een nieuwe belevenis is.
De Thais weten deze heerlijkheden op waarde te schatten, zij houden van lekker eten en kunnen urenlang converseren over de laatstgenoten maaltijd of het onderhavige gerecht, en hoe deze schotel bereid dient te worden.

Is dit onderwerp uitgeput, dan dient zich terstond een nieuw thema aan: wat zullen we nu eten?
In Thailand eet men niet alleen om de maag te vullen. De maaltijd past in de Thaise cultuur en levenskunst, die in de loop van vele eeuwen steeds geraffineerder is geworden. Bovendien is voedsel de grondslag van sanuk, een belangrijk en veelgebruikt woord, misschien het beste te vertalen met plezier. Men eet het liefst in een grote kring gezeten, overigens niet met stokjes maar met lepel en vork. Messen zijn niet nodig: alle voedsel wordt voor het bereiden in makkelijk hanteerbare stukjes gesneden.
De Thais geven de voorkeur aan zeer scherpe, pikante gerechten, maar houden niet al te star vast aan deze regel. De hoeveelheden peper zijn bij de recepten in dit boek al aangepast aan de Europese smaak.
In dit boek kunt u kennismaken met dit bijzondere land en zijn exotische keuken. Het eerste hoofdstuk vertelt over het land zelf, over regionale specialiteiten en feesten. Vervolgens komen de hoofdstukken niet de recepten, die allemaal authentiek zijn. leder gerecht is gemakkelijk te bereiden dank zij de praktische stap voor stap aanwijzingen. Daarnaast vindt u hier informatie, tips, variaties en korte reportages met foto's. Aan het eind van dit boek is een aantal typisch Thalse menu's opgenomen, voor dagelijkse en feestelijke gelegenheden. De woordenlijst licht op duidelijke wijze termen en ingrediënten uit de Thalse keuken toe.
Laat u door dit boek meevoeren op een reis langs tempels en paleizen, langs monniken en boeddhabeelden, langs geuren en kleuren, en vooral langs culinaire hoogtepunten.

nd. beleven en genieten

Auteur | Thidavadee Camsong
Taal | Nederlands
Type | Hardcover
Categorie | Kookboeken

bol logo

Kijk verder

Boekomslag voor ISBN: 9789023015383
Boekomslag voor ISBN: 9789048848263
Boekomslag voor ISBN: 9789461432353
Boekomslag voor ISBN: 9789463594127
Boekomslag voor ISBN: 9789461432568
Boekomslag voor ISBN: 9789048316694


Boekn ©