Thais Koken Met De Wok
De populariteit van de Thaise keuken neemt de laatste jaren enorm toe. Het lijkt er steeds meer op dat de Chinese restaurants het veld moeten ruimen voor deze keuken met zijn frisse en toch scherp gekruide gerechten. Ook worden in toenemende mate echt Thaise ingrediënten, zoals bijvoorbeeld vissaus of nam plaa, oestersaus en de verschillende kerriepasta's gebruikt in de 'fusionkeuken'. Ken Hom die al jaren over de hele wereld de ambassadeur is van de wok en de keukens van het Verre Oosten geeft in Thais koken met de wok een bijzondere collectie recepten voor appetizers en, salades, soepen, vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, varkens- en rundvlees, rijst en pasta, en groenten. Er zijn klassieke Thaise recepten opgenomen zoals Tom yum goong, pikante garnalensoep met citroen, Tom kha kai, pikante kippensoep met kokosmelk, Keng Kieauw waan kai, kip in groene curry, alsook bijzondere gerechten die niet in de Thaise restaurants te vinden zijn omdat ze het stem el dragen van de bijzondere fusionrecepten zoals Ken Hom ze samenstelt. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan de speciale keukenmatérialen, de ingrediënten en de kooktechnieken. Een speciaal hoofdstukje, is gewijd aan basisrecepten. De meeste recepten zijn voorzien van schitterende foto's in kleur waarop het resultaat van de bijzondere gerechten te vinden is. Dit alles maakt Thais koken met de wok een schitterende en inspirerende aanvulling op de Ken kookbibliotheek.
Auteur | | Ken Hom |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |