Rozen om op te eten
Door de eeuwen heen werden rozen niet alleen gebruikt om huis en tut te verfraaien; ze dienden ook als ingrediënt voor bijzondere gerechten en als geneesmiddel. Ook nu nog is de etherische olie een van de belangrijkste oliën in de aromatherapie, maar van die geurige rozenolie kunnen ook bijzondere gerechten worden gemaakt. Er zijn schitterende, geurige rozen zoals de rode Sympathy en Musa Mara en de zalmkleurige Charles Austin, waarmee bijzondere en smakelijke resultaten kunnen worden verkregen. Rozen om op te eten omvat een bijzondere reeks voor-, hoofd- en nagerechten s salades met rozenblaadjes of met rozenvinaigrette, lamskoteletjes en tonijn met rozensaus, rozenbavaroistaart met rozenroom. Ook marmelade, rozenazijn, rozensiroop en rozensnoeperijen ontbreken niet. Bovendien zijn tips over het kweken van rozen opgenomen. Het boek is rijk geïllustreerd met foto's van schitterende rozen en bijzondere gerechten, een speciaal kookboek voor ieder die van aparte gerechten houdt.
Auteur | | Diet Vergeldt-Christians |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |