De smaak van wildplukken
'De smaak van wildplukken' is een rijke inspiratiebron voor elke natuur- en tuinliefhebber en voor fans van eten uit de natuur. Van vogelmuur tot bosaardbei en van hazelnoot tot klaverzuring ... Met dit wildplukboek boordevol tips en heerlijke recepten raakt je hele gezin verslaafd aan lekker buiten zijn en samen koken met ingrediënten uit de natuur en de tuin!
Wildplukken is een geweldige manier om samen buiten te zijn en weer in contact te komen met de natuur. Ontdek wat wildplukken zo leuk maakt, van bramen plukken tot bosbessen-pannenkoeken maken.
In elk seizoen zijn eetbare planten te vinden. Je kunt dus het hele jaar rond heerlijke dingen maken, zoals bovist-kebabs, strandbiet-huff-a-puffs, sumak-limonade en zoete aardappel-en-kastanjeburgers. Als je eenmaal ontdekt hebt hoe leuk wildplukken is, dan is er geen houden meer aan.
'De smaak van wildplukken':
- Met buitentips: waarop te letten en benodigdheden
- Beschrijft 30 meest voorkomende eetbare planten: waar te vinden, hoe te herkennen en weetjes
- Hoe eet je ze: wat te gebruiken en wat te vermijden
- Met makkelijk, gezonde en lekkere recepten
- Ingedeeld per seizoen: wildplukken en koken het hele jaar rond
Uit de pers
“Een hartstikke leuk boek voor wie graag de natuur intrekt om er te oogsten. Leuk ook met kinderen. Alleen al vanwege die overheerlijke kersenlolly’s zou je het boek kopen!” – visdief.nl
David Hamilton is een fervente wildplukker, tuinier en tijdschriftjournalist. Hij schreef talloze boeken en geeft al tien jaar wildpluklessen.
wildplukken, wildplukboek, vegetarisch koken, vegetarische recepten, recepten, wildkruiden, eten uit de natuur, eetbare planten, kookboek, wilde vruchten, wilde zaden, wilde bloemen
Auteur | | David Hamilton |
Taal | | Nederlands |
Type | | Hardcover |
Categorie | | Kookboeken |